Σε χαμηλά πέντε μηνών ο NASDAQ

Με τον NASDAQ σε χαμηλά πέντε μηνών και τους Dow και S&P 500 σε χαμηλά δύο μηνών ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στη Wall Street. Το αγοραστικό ενδιαφέρον δεν είχε διάρκεια, με τους επενδυτές να στρέφουν και πάλι την προσοχή τους στα macro. Με οριακές μεταβολές διεσώθη η Ευρώπη.

Με τον NASDAQ σε χαμηλά πέντε μηνών και τους Dow και S&P 500 σε χαμηλά δύο μηνών ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στη Wall Street. Με οριακές μεταβολές διεσώθη η Ευρώπη.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε νωρίτερα δεν είχε την απαιτούμενη διάρκεια και ένταση, με τους επενδυτές να στρέφουν και πάλι την προσοχή τους τόσο στα macro που ανακοινώθηκαν, αλλά και σε αυτά που αναμένονται μέσα στην εβδομάδα.

Υποχώρηση σημείωσε τον Μάρτιο, για δεύτερο συνεχή μήνα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ, διαμορφούμενος στο 102,4 έναντι 104,4 το Φεβρουάριο και ενώ οι αναλυτές έκαναν λόγο για πτώση στο 103.

Όπως επισημαίνουν αναλυτές, η συρρίκνωση του μεγέθους, απόρροια της αύξησης των τιμών στα καύσιμα, επαναφέρει τους φόβους για συρρίκνωση της κατανάλωσης.

Παράλληλα, στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται η ανακοίνωση για την πορεία του τομέα της απασχόλησης τον μήνα Μάρτιο.

Από τις μετοχές του Dow, σημαντικές πιέσεις δέχθηκε ο τίτλος της Caterpillar, ενώ μεταξύ των ”χαμένων” συγκαταλέγονται και οι τίτλοι των Pfizer, Alcoa και Honeywell.

Αρνητική η εικόνα της Cablevision Systems, η οποία εξετάζει τη δυνατότητα συνεργασίας με δύο ακόμη εταιρίες, προκειμένου να συμμετάσχει στην εξαγορά της χρεοκοπημένης Adelphia Communications.

Απώλειες για τη μετοχή της NCR, μετά τα δημοσιεύματα που φέρουν την Hewlett-Packard να έχει επιλέξει για τη θέση του CEO τον πρόεδρο της NCR, Mark Hurd. Αντίθετα, ανοδικά κινήθηκε η μετοχή της Hewlett-Packard.

Πτώση για την Apollo Group Inc. η οποία ανακοίνωσε ότι τα έσοδα του περασμένου τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 505,7 εκατ. δολάρια, έναντι πρόβλεψης των αναλυτών για 510,8 εκατ. δολάρια.

Κέρδη για την American International Group εν όψει του διορισμού νέου επικεφαλής.

Ανοδική η κίνηση της Delta Air Lines, η οποία επιβεβαίωσε ότι προτίθεται να περικόψει 6.000-7.000 θέσεις εργασίας. Η αεροπορική εταιρία εκτιμά ότι θα εξοικονομήσει περί τα 240 εκατ. δολάρια σε διάστημα πέντε ετών μέσω συγκεκριμένων κινήσεων.

Ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για την Abbott Laboratories μετά την αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της εταιρίας από ”underweight” σε ”neutral” από την J.P. Morgan.

Θετική η εικόνα της HCA Inc. Η μεγαλύτερη αλυσίδα νοσοκομείων των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι αναμένει τα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο στα 88-93 σεντς ανά μετοχή, έναντι πρόβλεψης των αναλυτών που έκανε λόγο για κέρδη 76 σεντς.

Ανάλογη η εικόνα της Monsanto Co., η οποία επίσης αναβάθμισε την πρόβλεψη της για τα κέρδη της χρήσης που λήγει τον Αύγουστο στα 85-97 σεντς ανά μετοχή, έναντι προηγούμενης ανώτατης πρόβλεψης για 93 σεντς.

Πτώση 1,71% σημείωσε το δικαίωμα του ΟΤΕ, στα 8,60 δολάρια, ενώ απώλειες 1,41% κατέγραψε το ADR της Εθνικής Τράπεζας, στα 7,00 δολάρια. Πτώση 2,35% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 25,34 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο Dow υποχώρησε κατά 0,76% στις 10.405 μονάδες, ο NASDAQ κατέγραψε απώλειες 0,94% στις 1.973 μονάδες, ενώ ο S&P 500 βρέθηκε στις 1.165 μονάδες με πτώση 0,76%.

Όσον αφορά τις ευρωπαϊκές αγορές, ο FTSE-100 στο Λονδίνο υποχώρησε οριακά κατά 0,07% στις 4.919 μονάδες, ενώ αντίθετα ο DAX στη Φρανκφούρτη έκλεισε στις 4.351,89 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,19% και ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε οριακή άνοδο 0,08% και διαμορφώθηκε στις 4.081,65 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v