Αλλαγή κατεύθυνσης στη Wall

Αλλαγή εικόνας και προσήμων στη Wall Street καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον δεν διατηρήθηκε, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους τόσο στα macro που ανακοινώθηκαν σήμερα όσο και σε αυτά που αναμένονται μέσα στην εβδομάδα.

Αλλαγή εικόνας και προσήμων στη Wall Street καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον δεν διατηρήθηκε, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους τόσο στα macro που ανακοινώθηκαν σήμερα όσο και σε αυτά που αναμένονται μέσα στην εβδομάδα.

Υποχώρηση σημείωσε το Μάρτιο, για δεύτερο συνεχή μήνα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ, διαμορφούμενος στο 102,4 έναντι 104,4 το Φεβρουάριο και ενώ οι αναλυτές έκαναν λόγο για πτώση στο 103.

Όπως επισημαίνουν αναλυτές, η συρρίκνωση του μεγέθους, απόρροια της αύξησης των τιμών στα καύσιμα, επαναφέρει τους φόβους για συρρίκνωση της κατανάλωσης.

Παράλληλα, στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται η ανακοίνωση για την μηνιαία πορεία του τομέα της απασχόλησης.

Κέρδη για την Hewlett-Packard η οποία, σύμφωνα με την Wall Street Journal, φέρεται να έχει επιλέξει για τη θέση του CEO τον πρόεδρο της NCR, Mark Hurd. Αντίθετα σημαντικές πιέσεις δέχεται η μετοχή της NCR.

Θετική η εικόνα της AIG, μετά τα νέα για την παραίτηση του επικεφαλή της και από τη θέση του προέδρου, στο πλαίσιο του σκανδάλου για ύποπτες συναλλαγές.

Κινητικότητα εμφάνισαν οι μετοχές των MCI, Verizon και Qwest Communications, μετά την ανακοίνωση της απόφασης της MCI να αποδεχθεί την βελτιωμένη προσφορά της Verizon.

Από τις μετοχές του Dow, σημαντικές πιέσεις δέχεται ο τίτλος της Caterpillar, ενώ μεταξύ των ”χαμένων” συγκαταλέγονται μέχρι στιγμής και οι τίτλοι των Pfizer, Alcoa και Honeywell.

Αρνητική η εικόνα της Cablevision Systems, η οποία εξετάζει τη δυνατότητα συνεργασίας με δύο ακόμη εταιρίες, προκειμένου να συμμετάσχει στην εξαγορά της χρεοκοπημένης Adelphia Communications.

Συγκεκριμένα, ο Dow υποχωρεί κατά 0,72% και διαμορφώνεται στις 10.410 μονάδες, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq σημειώνει πτώση 0,81% στις 1.976 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κυμαίνεται στις 1.166 μονάδες με απώλειες 0,63%.

Οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές κατάφεραν να καλύψουν το χαμένο έδαφος, εμφανίζοντας θετικότερη εικόνα στο κλείσιμο.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε οριακά κατά 0,07% στις 4.919 μονάδες, ενώ αντίθετα ο DAX στη Φρανκφούρτη έκλεισε στις 4.351,89 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,19% και ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε οριακή άνοδο 0,08% και διαμορφώθηκε στις 4.081,65 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v