Η S&P ”έκοψε” την άριστη βαθμολογία της AIG

Αντιμέτωπη με υψηλότερο κόστος χρηματοδότησης και χαμηλότερα κέρδη έρχεται πλέον η AIG, καθώς απώλεσε την άριστη βαθμολόγηση της πιστοληπτικής της ικανότητας στο πλαίσιο των οικονομικών σκανδάλων.

Η S&P ”έκοψε” την άριστη βαθμολογία της AIG
Αντιμέτωπη με υψηλότερο κόστος χρηματοδότησης και χαμηλότερα κέρδη έρχεται πλέον η American International Group, η μεγαλύτερη ασφαλιστική στον κόσμο, καθώς απώλεσε την άριστη βαθμολόγηση της πιστοληπτικής της ικανότητας στο πλαίσιο των οικονομικών σκανδάλων.

Η αξιολόγηση του χρέους της AIG βαθμολογείτο με ΑΑΑ από το 1983, αλλά η Standard & Poor’s προχώρησε σε υποβάθμιση της βαθμολόγησης σε ΑΑ+ μετά την κατηγορίες ότι ο ασφαλιστικός όμιλος ”μαγείρεψε” τους ισολογισμούς του.

Μετά την υποβάθμιση, η AIG εξέρχεται από τον κατάλογο με τις οκτώ αμερικανικές εταιρίες που φέρουν βαθμολογία ΑΑΑ από την S&P και την Moody’s.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις για το σκάνδαλο, ο ασφαλιστικός όμιλος ενδέχεται να χρησιμοποίησε αθέμιτες λογιστικές πρακτικές οι οποίες ”φούσκωσαν” την καθαρή αξία της εταιρίας εως και 2% ή 17 δισ. δολάρια στα τελευταία 14 χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v