Φουριόζικο ξεκίνημα στο μήνα από τη Wall

Σε υψηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς η αδυναμία στην αγορά εργασίας το Μάρτιο στέλνει αισιόδοξες ενδείξεις στην αγορά για τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων από τη Fed.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς η αδυναμία στην αγορά εργασίας το Μάρτιο στέλνει αισιόδοξες ενδείξεις στην αγορά για τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων από τη Fed.

Συγκεκριμένα η αμερικανική οικονομία παρήγαγε μόλις 110.000 νέες θέσεις εργασίας το Μάρτιο, έναντι προσδοκιών για 221.000 νέες θέσεις, ενώ το Υπουργείο Εργασίας προχώρησε και σε αρνητική αναθεώρηση των σχετικών στοιχείων Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η είδηση είναι φιλική για την αγορά, καθώς ενδέχεται να καθησυχάσει τις ανησυχίες για επιθετικότερη πολιτική της Federal Reserve στο μέτωπο των επιτοκίων.

Η είδηση προκάλεσε υποχώρηση της ισοτιμίας του δολαρίου και μείωση των ομολογιακών αποδόσεων. Η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου treasury διαμορφώνεται στο 4,41% από 4,49% πριν την είδηση.

Στις εταιρικές ειδήσεις, οι ανακριτικές αρχές ανακοίνωσαν ευρύτερη διερεύνηση των πρακτικών της ασφαλιστικής AIG, εκτός από τις συναλλαγές που ο όμιλος έχει ήδη παραδεχτεί ότι είναι παράτυπες. Ειδικότερα, αναμένεται να εξετασθούν όλα τα στατιστικά στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει η AIG, τα οποία σχετίζονται με την αποδοτικότητα του ομίλου.

Η DaimlerChrysler ανακοίνωσε την απόφασή της να εγκαταλείψει την παραγωγή δυο μοντέλων του ζημιογόνου Smart, σε ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που θα οδηγήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας.

Σημαντικές πιέσεις δέχεται η μετοχή της Taser International, μετά από ανακοίνωση της εταιρίας ότι περιμένει κέρδη της τάξεως των 10 εκ. δολ. στο πρώτο τρίμηνο έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για κέρδη 13,6 εκ. δολ.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.553,05 μονάδες με κέρδη 0,48%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,61%, στις 2.011,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,47%, στις 1.186,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ήπιες ανοδικές τάσεις εκδηλώνονται και στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,83% στις 4.935,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,69% στις 4.096,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.388,08 μονάδες με κέρδη 0,90%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v