MCI: Τρίτο ”όχι” στην Qwest, προτιμά τη Verizon

Για τρίτη φορά η MCI απέρριψε την προσφορά εξαγοράς της Qwest προτιμώντας την φθηνότερη πρόταση της Verizon. Την οδό της επιθετικής προσέγγισης ενδέχεται να επιλέξει τώρα η Qwest.

MCI: Τρίτο ”όχι” στην Qwest, προτιμά τη Verizon
Για τρίτη φορά η MCI, Νο2 εταιρία υπεραστικής τηλεφωνίας των ΗΠΑ, απέρριψε την προσφορά εξαγοράς της Qwest Communications International, προτιμώντας την φθηνότερη προσφορά της Verizon Communications.

Η Qwest προσέφερε 8,94 δισ. δολάρια ή 27,50 δολ. ανά μετοχή, ενώ η Verizon, η μεγαλύτερη τηλεφωνία των ΗΠΑ, συμφώνησε την περασμένο μήνα να πληρώσει 7,51 δισ. δολ. ή 23,10 δολ. ανά μετοχή, βελτιώνοντας κάπως την προσφορά της από την προηγούμενη.

Η MCI επέμεινε όμως ότι η νεοϋρκέζικη Verizon, με κεφαλαιοποίηση σχεδόν 100 δισ. δολ. θα είναι πιο δυνατός εταίρος στην μάχη για τους μεγάλους επιχειρηματικούς πελάτες.

Με την απόφαση το διοικητικό συμβούλιο της MCI έρχεται σε αντιπαράθεση με ορισμένους μεγαλο-επενδυτές, οι οποίοι θεωρούν ότι η προσφορά της Verizon είναι πολύ χαμηλή.

Κατά την Lehman Brothers, η Qwest, με τη σειρά της τέταρτη σε μέγεθος εταιρία αστικής τηλεφωνίας των ΗΠΑ, ενδέχεται να κάνει τώρα επιθετική προσφορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v