Πετρελαϊκή ανακούφιση για τη Wall Street

Την τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση υπόσχεται η ανοδική κίνηση των τίτλων στο άνοιγμα της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς, με το κλίμα να βελτιώνεται λόγω της υποχώρησης των πετρελαϊκών τιμών κάτω από τα 56 δολάρια το βαρέλι.

Την τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση υπόσχεται η ανοδική κίνηση των τίτλων στο άνοιγμα της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς, με το κλίμα να βελτιώνεται λόγω της υποχώρησης των πετρελαϊκών τιμών κάτω από τα 56 δολάρια το βαρέλι.

Ειδικότερα, η τιμή του ”μαύρου χρυσού” στο ενεργό συμβόλαιο futures στο Nymex υποχωρεί στα 55,5 δολάρια το βαρέλι, 4% χαμηλότερα από το ιστορικό ρεκόρ των 58,28 δολαρίων της Δευτέρας, καθώς αναμένεται ότι η ανακοίνωση για τα αμερικανικά αποθέματα το απόγευμα θα δείξει αύξηση για όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, το σήριαλ που έχει ξεσπάσει αναφορικά με την απόκτηση της MCI συνεχίζεται, με την Qwest να παραδέχεται ότι η εταιρία τηλεπικοινωνιών απέρριψε την προσφορά της και υποδήλωσε πως θα διεκδικήσει την επικύρωση της εξαγοράς με ένδικα μέσα.

Η Cablevision Systems κατέθεσε προσφορά 16,5 δισ. δολ. για την Adelphia Communications, μπαίνοντας στο ”παιχνίδι” της απόκτησης της πέμπτης μεγαλύτερης εταιρίας διαχείρισης τηλεπικοινωνιακών δικτύων της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της Wall Street Journal.

Στο μέτωπο των αναλυτών, η Merrill Lynch αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για μια σειρά μετοχών ημιαγωγών, μεταξύ των οποίων η Altera Corp. και Broadcom Corp., σε ”buy” από ”neutral”, παρά τις απαισιόδοξες προβλέψεις για τις προοπτικές κερδοφορίας του κλάδου στο δεύτερο τρίμηνο.

Η UBS προχώρησε σε υποβάθμιση της σύστασής της για τη μετοχή της AIG σε ”neutral” από ”buy”, καθώς ο διεθνής οίκος εκτιμά ότι η αποχώρηση του διευθύνοντα συμβούλου και η εμπλοκή της σε λογιστικά σκάνδαλα θα μειώσουν την κερδοφορία της. Ο αναλυτής μείωσε και την τιμή στόχο στα 57 δολάρια από 73.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.487,05 μονάδες με κέρδη 0,27%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,34%, στις 2.006,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,26%, στις 1.184,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, μεικτές τάσεις εκδηλώνονται στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει απώλειες 0,04% στις 4.940,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,23% στις 4.097,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.368,8 μονάδες με κέρδη 0,14%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v