Wall: Κέρδη με τα βλέμματα στο πετρέλαιο

Η υποχώρηση του πετρελαίου, που υποστηρίχθηκε και από τις δηλώσεις Γκρίνσπαν, αλλά και κάποια καλά εταιρικά νέα βοήθησαν στη διατήρηση του θετικού κλίματος στη Wall και έδωσαν ώθηση στην αγορά. Ανοδικά κινήθηκαν και οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές.

Η υποχώρηση του πετρελαίου, που υποστηρίχθηκε και από τις δηλώσεις Γκρίνσπαν, αλλά και κάποια καλά εταιρικά νέα βοήθησαν στη διατήρηση του θετικού κλίματος στη Wall και έδωσαν ώθηση στην αγορά. Ανοδικά κινήθηκαν και οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές.

Μετά την αναρρίχηση στα 58 δολάρια το βαρέλι οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” υποχώρησαν την Τρίτη μετά την παρέμβαση του OPEC, ενώ η πτωτική κίνηση υποστηρίχθηκε και από τις δηλώσεις του διοικητή της Fed Α. Γκρίνσπαν ο οποίος εκτίμησε ότι η πρόσφατη άνοδος δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια.

Κέρδη για την Pfizer η οποία ανακοίνωσε σχέδιο περιορισμού κόστους, σύμφωνα με το οποίο κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα επιτευχθεί εξοικονόμηση 4 δισ. δολαρίων. Παράλληλα η φαρμακευτική εταιρία ανακοίνωσε ότι αναμένει σημαντική αύξηση κερδών για το 2006.

Ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για την Allied Domecq μετά την ανακοίνωση για τη συγχώνευση της με την γαλλική Pernod Ricard.

Μεταξύ των blue chips που αποκόμισαν κέρδη βρέθηκαν οι μετοχές των American International Gorup, J. P. Morgan και SBC Communications, ενώ στον αντίποδα οι τίτλοι των Exxon Mobil, 3M, IBM και Hewlett-Packard ήταν μεταξύ των μετοχών του Dow που δέχθηκαν πιέσεις.

Άκρως θετική η εικόνα της μετοχής της Napster. Η εταιρία διανομής ψηφιακής μουσικής μέσω διαδικτύου, αναβάθμισε για δεύτερη φορά τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία τριμήνου.

Κινητικότητα εμφάνισε η μετοχή της Alcoa η οποία την Τετάρτη ανοίγει τον κύκλο των εταιρικών ανακοινώσεων αυτής της περιόδου.

Πτώση για την American Greetings η οποία ανακοίνωσε για τα τέταρτο τρίμηνο της χρήσης κέρδη ανά μετοχή στα 28 σεντς έναντι των 62 σεντς του προηγούμενου έτους.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ κέρδισε 0,65%, στα 9,23 δολάρια, ενώ το ADR της 3Ε κέρδισε 0,26%, στα 26,50 δολάρια. Ανοδος 1,43% για το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας, στα 7,07 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο Dow ενισχύθηκε κατά 0,36% στις 10.458 μονάδες, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq σημειώσε άνοδο 0,41% και έκλεισε στις 1.999 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διαμορφώθηκε στις 1.181 μονάδες με κέρδη 0,45%.

Κέρδη αποκόμισαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε στις 4.942,90 μονάδες με κέρδη 0,94%, ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,49% στις 4.326,61 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο κατά 0,88% και έκλεισε στις 4.087,94 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v