Στα 56 δολάρια υποχωρούν οι τιμές πετρελαίου

Ελαφρώς κάτω από το επίπεδο των 56 δολαρίων ανά βαρέλι κινούνται οι τιμές του αργού πετρελαίου στην αγορά της Νέας Υόρκης, μετά την παρέμβαση του OPEC αλλά και τις δηλώσεις του διοικητή της Fed Α. Γκρίνσπαν.

Ελαφρώς κάτω και από το επίπεδο των 56 δολαρίων ανά βαρέλι κινούνται οι τιμές του αργού πετρελαίου στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Οι τιμές υποχώρησαν μετά την αναρρίχηση πάνω από τα 58 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά στην ιστορία χθες, καθώς ο OPEC δεσμεύθηκε ότι θα αξιοποιήσει την παραγωγική του δυνατότητα σχεδόν στο έπακρο, ενώ και η Κομισιόν υποβάθμισε την πρόβλεψη για την ανάπτυξη της ευρωζώνης, υποδεικνύοντας λιγότερη κατανάλωση καυσίμων.

Στην πτώση συμβάλλουν και οι δηλώσεις Γκρίνσπαν το απόγευμα της Τρίτης, με τον κορυφαίο αμερικανό τραπεζίτη να εκτιμά ότι η πρόσφατη άνοδος δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια.

Παράλληλα, οι αναλυτές αναμένουν περαιτέρω άνοδο των αποθεμάτων του ”μαύρου χρυσού” την εβδομάδα που έληξε την 1η Απριλίου. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη.

Στα 55,80 δολάρια ανά βαρέλι κινούνται οι τιμές του αργού στη Ν. Υόρκη, ενώ στα 56,44 δολάρια το βαρέλι διαμορφώνονται οι τιμές του Brent στο Λονδίνο, το οποίο επίσης υποχωρεί.

Την ίδια στιγμή, ελαφρώς ανοδικά στα 425,05 δολάρια ανά ουγκιά κυμαίνεται η τιμή του χρυσού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v