Επιφυλακτικές διαθέσεις στη Wall

Η προειδοποίηση κερδοφορίας της Wal Mart αλλά και η νέα ”αναρρίχηση” των πετρελαϊκών τιμών δεν δείχνουν προς το παρόν να επιβαρύνουν το κλίμα στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, στην οποία καταγράφονται οριακές μεταβολές στην έναρξη της συνεδρίασης.

Η προειδοποίηση κερδοφορίας της Wal Mart αλλά και η νέα ”αναρρίχηση” των πετρελαϊκών τιμών δεν δείχνουν προς το παρόν να επιβαρύνουν το κλίμα στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, στην οποία καταγράφονται οριακές μεταβολές στην έναρξη της συνεδρίασης.

Ειδικότερα, η μεγαλύτερη εταιρία λιανικών πωλήσεων στον κόσμο, Wal Mart, ανακοίνωσε πως περιμένει ότι η κερδοφορία της στο τρίμηνο που ολοκληρώνεται τον Απρίλιο θα διαμορφωθεί κοντά στο κάτω όριο του εύρους 55-58 σεντς που είχε προβλέψει.

Η Wal Mart απέδωσε την υποβάθμιση των εκτιμήσεών της στις απογοητευτικές πωλήσεις Μαρτίου, ενώ χαμηλές πωλήσεις ανακοίνωσε ακόμη, μια σειρά μικρότερων εταιριών λιανικών πωλήσεων, όπως η Pier I Imports, η Goody’s Family Clothing, η Big Lots και η Talbots Inc.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε πως ο αριθμός των ατόμων που έκανε αίτηση για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα έως 2 Απριλίου διαμορφώθηκε στους 334.000, καταγράφοντας πτώση κατά 19.000. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση των επιδομάτων στα 330.000.

Εν τω μεταξύ, νέα ανοδική κίνηση καταγράφεται στην τιμή του πετρελαίου, μετά και τα μεικτά μηνύματα από την χθεσινή ανακοίνωση των αμερικανικών στρατηγικών αποθεμάτων, με την τιμή στο ενεργό συμβόλαιο futures να διαμορφώνεται στα 56,40 δολάρια το βαρέλι με ενίσχυση 1,40%.

Αγοραστικό ενδιαφέρον προσελκύει η μετοχή της Alcoa, η οποία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου της τάξεως των 260 εκ. δολ. ή 30 σεντς ανά μετοχή. Ο τζίρος της εταιρίας στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου ανήλθε σε 6,3 δισ. δολ. όντας ενισχυμένος κατά 13% σε ετήσια βάση.

Στο μέτωπο των αναλυτών, η Citigroup Smith Barney υποβάθμισε τη σύστασή της για τη μετοχή της Ford Motor σε ”hold” από ”buy”, θεωρώντας ότι η εταιρία θα ταλανιστεί από προβλήματα ανάλογα με αυτά της General Motors.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.496,05 μονάδες με κέρδη 0,10%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,17%, στις 2.002,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,09%, στις 1.185,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, μεικτές τάσεις παρουσιάζουν και οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,22% στις 4.958,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται οριακά κατά 0,01% στις 4.107,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.363,08 μονάδες με απώλειες 0,36%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v