Βελτιώνεται το κλίμα στη Wall

Η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου αλλά και τα κέρδη της Alcoa που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών, τροφοδοτούν την ανοδική κίνηση στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, μετά από ένα επιφυλακτικό ξεκίνημα. Άνοδος και στην Ευρώπη.

Η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου αλλά και τα κέρδη της Alcoa που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών, τροφοδοτούν την ανοδική κίνηση στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, μετά από ένα επιφυλακτικό ξεκίνημα. Άνοδος και στην Ευρώπη.

Οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” εμφανίζουν και σήμερα έντονη μεταβλητότητα με το αργό στην αγορά της Ν. Υόρκης να υποχωρεί το απόγευμα της Πέμπτης κάτω και από το επίπεδο των 55 δολαρίων ανά βαρέλι, ενώ νωρίς το μεσημέρι κινούνταν πάνω από τα 56 δολάρια.

Στο μέτωπο της μακροοικονομίας, νωρίτερα ανακοινώθηκε ο αριθμός των ατόμων που έκανε αίτηση για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα έως 2 Απριλίου διαμορφώθηκε στους 334.000, καταγράφοντας πτώση κατά 19.000, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στα 330.000.

Κέρδη αποκομίζει η μετοχή της Alcoa. Η εταιρία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τα κέρδη ανά μετοχή για το πρώτο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 40 σεντς, έναντι των 39 σεντς που προέβλεπαν κατά μέσο όρο οι αναλυτές.

Ανοδικά κινείται η General Motors, παρά την υποβάθμιση από την Smith Barney, η οποία υποβάθμισε τη σύστασή της και για τη μετοχή της Ford Motor σε ”hold” από ”buy”.

Πιέσεις δέχονται οι μετοχές εταιριών λιανικού εμπορίου, οι οποίες εμφανίζουν την τρίτη χειρότερη απόδοση μεταξύ των ”ομάδων εταιριών” που συμμετέχουν στον S&P 500.

Νωρίτερα, η Wal-Mart ανακοίνωσε πως περιμένει ότι η κερδοφορία της στο τρίμηνο που ολοκληρώνεται τον Απρίλιο θα διαμορφωθεί κοντά στο κάτω όριο του εύρους 55-58 σεντς που είχε προβλέψει.

Η Wal Mart απέδωσε την υποβάθμιση των εκτιμήσεών της στις απογοητευτικές πωλήσεις Μαρτίου, ενώ χαμηλές πωλήσεις ανακοίνωσε ακόμη, μια σειρά μικρότερων εταιριών λιανικών πωλήσεων, όπως η Pier I Imports, η Goody’s Family Clothing, η Big Lots και η Talbots Inc.

Πτωτικά κινείται η μετοχή της Pfizer, μετά την γνωστοποίηση ότι η αρμόδια επιτροπή των ΗΠΑ ζήτησε από τη φαρμακευτική εταιρία να αποσύρει από την αγορά το φάρμακο Bextra αλλά και να εκδώσει προειδοποίηση για το Celebrex.

Συγκεκριμένα, ο Dow ενισχύεται κατά 0,37% στις 10.527 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο κατά 0,61% και κυμαίνεται στις 2.011 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διαμορφώνεται στις 1.188 μονάδες με κέρδη 0,35%.

Κέρδη αποκόμισαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο κατά 0,60% στις 4.977,00 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε 0,24% και έκλεισε στις 4.389,52 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 αποκόμισε κέρδη 0,42% και διαμορφώθηκε στις 4.124,37 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v