Comcast και Time Warner αγοράζουν την Adelphia

Η Comcast και η Time Warner, οι δύο μεγαλύτερες εταιρίες καλωδιακής τηλεόρασης των ΗΠΑ συμφώνησαν να εξαγοράσουν την Adelphia Communications προς 18 δισ. δολάρια σχεδόν σε ρευστό και μετοχές, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Comcast και Time Warner αγοράζουν την Adelphia
Η Comcast και η Time Warner, οι δύο μεγαλύτερες εταιρίες καλωδιακής τηλεόρασης των ΗΠΑ συμφώνησαν να εξαγοράσουν την Adelphia Communications προς 18 δισ. δολάρια σχεδόν σε ρευστό και μετοχές, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times που επικαλείται πηγές προσκείμενες στις συνομιλίες.

Με τη συμφωνία, η οποία παρουσιάστηκε χθες στον δικαστή που έχει αναλάβει την υπόθεση χρεοκοπίας της Adelphia, η Time Warner και η Comcast θα προσθέσουν 5,3 εκατομμύρια συνδρομητές σε προσοδοφόρες πόλεις όπως το Λος Άντζελες και το Μαϊάμι.

Η Adelphia από την πλευρά της θα εξασφαλίσει κεφάλαια για να αποπληρώσει τμήμα των 20 δισ. δολαρίων που χρωστά σε πιστωτές και να απελευθερωθεί μετά από τρία χρόνια υπό διαδικασία χρεοκοπίας.

Η Comcast και η Time Warner θα λάβουν καλωδιακά συστήματα τα οποία θα μπορούν να μετατρέψουν ώστε να ανταποκριθούν στο αίτημα των ρυθμιστικών αρχών να ενσωματωθεί το μερίδιο της Comcast στην καλωδιακή μονάδα της Time Warner.

Οι δύο εταιρίες θα διαθέσουν 13,5 δισ. δολ. σε ρευστό και 4,5 δισ. δολ. σε μετοχές σε νέα εταιρία που θα σχηματιστεί από την Adelphia και την καλωδιακή μονάδα της Time Warner, σύμφωνα με το δημοσίευμα των New York Times.

Η Comcast θα συνεισφέρει με 2 δισ. σε ρευστό και θα ανταλλάξει το μερίδιο 21% στην καλωδιακή τής Time Warner με περίπου 2 εκατομμύρια συνδρομητές της Adelphia.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v