Tesco: 40 νέα σούπερ-μάρκετ στην κεντρική Ευρώπη

H Tesco θα ανοίξει τουλάχιστον 40 καταστήματα επιπλέον στην Πολωνία, την Τσεχία, τη Σλοβακία και την Ουγγαρία φέτος, καθώς αναζητεί πόρους ανάπτυξης εκτός της βρετανικής αγοράς.

Tesco: 40 νέα σούπερ-μάρκετ στην κεντρική Ευρώπη
H Tesco, μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ-μάρκετ της Βρετανίας θα ανοίξει τουλάχιστον 40 καταστήματα επιπλέον στην κεντρική Ευρώπη φέτος, καθώς αναζητεί πόρους ανάπτυξης εκτός της εθνικής αγοράς.

Σύμφωνα με στοιχεία που εξασφάλισαν οι Financial Times, η Tesco, που διαθέτει 194 καταστήματα στην Πολωνία, την Τσεχία, τη Σλοβακία και την Ουγγαρία, σκοπεύει να αυξήσει τον αριθμό στα 234 καταστήματα τουλάχιστον μέσα στη φετινή χρονιά.

Η βρετανική εταιρία αρνήθηκε να σχολιάσει την φήμη, καθώς αναμένεται να ανακοινώσει αύριο αποτελέσματα κερδοφορίας. Τον Ιανουάριο ο όμιλος είχε προειδοποιήσει ότι οι πωλήσεις στη βρετανική αγορά θα επιβραδυνθούν φέτος στο 3-4%.

Η ευρωπαϊκή διεύρυνση αποτελεί τμήμα του ευρύτερου σχεδίου διεθνούς επέκτασης της Tesco. Ο όμιλος διαθέτει 200 καταστήματα στην Ασία και ειδικά στην Κίνα, την Ιαπωνία, την Ταϊλάνδη, τη Μαλαισία και τη Νότιο Κορέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v