Αγνόησε την πετρελαϊκή πτώση η Wall

Με απώλειες ”αποχαιρέτησε” την εβδομάδα η Wall Street παρά την αποκλιμάκωση των πετρελαϊκών τιμών αφού οι επενδυτές αποκόμισαν κέρδη και εστίασαν στις προβλέψεις εταιριών για τα κέρδη τους. Άνοδος σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη.

Με απώλειες ”αποχαιρέτησε” την εβδομάδα η Wall Street παρά την αποκλιμάκωση των πετρελαϊκών τιμών αφού οι επενδυτές αποκόμισαν κέρδη και εστίασαν στις προβλέψεις εταιριών για τα κέρδη τους.

Ειδικότερα, ελαφρώς χαμηλότερα από τα επίπεδα των 53 δολαρίων ανά βαρέλι διαμορφώθηκαν οι τιμές του μαύρου χρυσού, με αφορμή τη διογκούμενη φημολογία ότι τα πετρελαϊκά αποθέματα των ΗΠΑ επαρκούν ώστε να ”αντεπεξέλθουν” στην αυξανόμενη καλοκαιρινή ζήτηση.

Σε θετικό έδαφος ”έκλεισαν” τόσο η Time Warner όσο και η Comcast που συμφώνησαν να εξαγοράσουν την πτωχευθείσα Adelphia Communications, καταβάλλοντας 18 δισ. δολάρια σε ρευστό και μετοχές.

Αντίθετα, απώλειες κατέγραψε η μετοχή της Accenture, με αφορμή την πτώση που σημείωσαν τα περιθώρια κέρδους της. Η εταιρία ανακοίνωσε μεν αυξημένα κέρδη β΄ οικονομικού τριμήνου, ωστόσο τα περιθώρια κερδοφορίας της υποχώρησαν, ”απογοητεύοντας” την αγορά.

Επιπροσθέτως η Morgan Stanley υποβάθμισε τη σύσταση για την εταιρία σε Equalweight” από ”Οverweight”.

Πτωτικά κινήθηκε και η Borland Software, αφού ανακοίνωσε οικονομικά μεγέθη α΄ τριμήνου που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των αναλυτών. Στο ”κόκκινο” βρέθηκε και η USF, που προειδοποίησε ότι τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου θα κινηθούν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Υποχώρηση σημείωσε και η General Motors ύστερα από την υποβάθμιση σε ”Sell” από την Deutsche Bank.

Εξάλλου, αναλυτές της αγοράς επισήμαναν ότι στη σημερινή συνεδρίαση ”οι επενδυτές πήραν τα κέρδη των προηγούμενων 4 ημερών”.

Στο μεταξύ ο επικεφαλής της FED, Αλ. Γκρίνσπαν τόνισε σε ομιλία του ότι οι τραπεζίτες στις ΗΠΑ πρέπει να παραμείνουν στις ”προφυλακές της καινοτομίας και της αναδιάρθρωσης”, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών.

Παράλληλα ο Αμερικανός έκανε ξεχωριστή αναφορά στην αύξηση των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ.

Αξίζει επίσης να μνημονευτεί η εκλογή του M. Kάρτερ στη θέση του προέδρου του NYSE. O νέος πρόεδρος, 64 ετών, διετέλεσε επικεφαλής της State Street και αποτελεί μέλος του δ.σ. του NYSE από το 2003.

Το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας υποχώρησε 1,8%, στα 7,1 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ κέρδισε 0,11%, στα 9,4 δολάρια. Πτώση 1,69% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 26,74 δολάρια.

Στις 10.461 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow Jones, με απώλειες 0,81%, ενώ πτώση 0,96% σημείωσε ο Nasdaq, στις 1.999 μονάδες. Πτώση 0,83% για τον S&P 500, στις 1.181 μονάδες.

Στο μεταξύ κέρδη 0,13% σημείωσε ο FTSΕ 100, στις 4.983 μονάδες, ενώ αμετάβλητος παρέμεινε ο Cac. Κέρδη 0,25% κατέγραψε ο Dax, στις 4.400 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v