Το έλλειμμα προβληματίζει τη Wall

Πιέσεις εκδηλώνονται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι επενδυτές δείχνουν απογοητευμένοι από την νέα διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος στα χειρότερα επίπεδα όλων των εποχών.

Πιέσεις εκδηλώνονται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι επενδυτές δείχνουν απογοητευμένοι από την νέα διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος στα χειρότερα επίπεδα όλων των εποχών.

Ειδικότερα, η ”ψαλίδα” στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας διευρύνθηκε στα 61 δισ. δολ. το Φεβρουάριο έναντι 58,3 δισ. δολ. τον προηγούμενο μήνα και εκτιμήσεων των αναλυτών για ηπιότερη ενίσχυση στα 59 δισ δολ. Πρόκειται για το χειρότερο εμπορικό έλλειμμα όλων των εποχών για τις ΗΠΑ.

Η διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος κατά 4,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα αποδίδεται από τους αναλυτές στην ισχυρή καταναλωτική ζήτηση για εισαγόμενα προϊόντα και την εκτίναξη των εισαγωγών από την Κίνα.

Η είδηση για το εμπορικό έλλειμμα επηρεάζει κυρίως την ισοτιμία του δολαρίου που υποχωρεί έναντι των βασικών νομισμάτων της διατραπεζικής αγοράς, καθώς και τις ομολογιακές αγορές.

Ωστόσο, και οι επενδυτές στο αμερικανικό χρηματιστήριο φαίνονται να τηρούν αμυντικό τόνο, εν αναμονή τόσο των πρακτικών της συνεδρίασης της FOMC στις 22 Μαρτίου αργότερα στην ημέρα, αλλά και των εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου που αναμένονται εντός της εβδομάδας και εκτιμάται ότι θα δώσουν την νέα τάση στην αγορά (General Electric, Citigroup και Apple).

Εν τω μεταξύ, η Merrill Lynch προχώρησε σε διατήρηση της σύστασης ”buy” για τη μετοχή της AIG, σε μια κίνηση στήριξης της εταιρίας εν μέσω εξονυχιστικής διερεύνησης των λογιστικών της αρχείων. Η Merrill Lynch θέτει τιμή στόχο στα 65 δολ. επισημαίνοντας ότι η μετοχή της AIG αξίζει να διαπραγματεύεται με premium έναντι των ανταγωνιστών της.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.424,05 μονάδες με απώλειες 0,23%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,25%, στις 1.987,54 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,23%, στις 1.178,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ήπιες πτωτικές τάσεις διαμορφώνονται και στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει απώλειες 0,25% στις 4.955,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,30% στις 4.105,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.390,08 μονάδες με απώλειες 0,12%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v