Μισθός 1 δολάριο για τους ιδρυτές της Google

Οι ιδρυτές αλλά και ο γενικός διευθυντής της Google προχώρησαν σε εθελοντική μισθολογική περικοπή που μειώνει τις ετήσιες απολαβές τους στο 1 δολάριο έκαστος, σύμφωνα με χρηματιστηριακή ανακοίνωση της εταιρίας.

του Richard Waters στο Σαν Φρανσίσκο

Οι ιδρυτές αλλά και ο γενικός διευθυντής της Google προχώρησαν σε εθελοντική μισθολογική περικοπή που μειώνει τις ετήσιες απολαβές τους στο 1 δολάριο έκαστος, σύμφωνα με χρηματιστηριακή ανακοίνωση της εταιρίας.

Οι Sergey Brin και Larry Page, οι οποίοι ίδρυσαν τη μηχανή αναζήτησης στο Ιnternet ενώ φοιτούσαν στο Stanford University, καθώς και ο Eric Schmidt, ο βετεράνος στον κλάδο των υπολογιστών που κλήθηκε να διευθύνει την Google, αποποιούνται επίσης των bonus και των stock options που δικαιούνται.

H απόφασή τους να απορρίψουν όλες τις μορφές αποζημίωσης προσδένει τις τύχες των τριών στελεχών με τις μετοχές της Google που έχουν στην κατοχή τους, κάτι που ”παρέχει άμεση σύνδεση με τα συμφέροντα των μετόχων”, επισημαίνει η Google στην ανακοίνωση.

Οι κ. Brin και Page έχουν μετοχές της εταιρίας, αξίας πλέον των 7 δισ. δολ., ενώ το μερίδιο του κ. Schmidt στη Google αξίζει στην παρούσα φάση 2,7 δισ. δολ.

Η Google δεν αποτελεί μοναδική περίπτωση, καθώς πολλά στελέχη της Silicon Valley έχουν επιλέξει στο παρελθόν να απαρνηθούν τις απολαβές τους, λαμβάνοντας εικονικό μισθό 1 δολαρίου, αν και τέτοιες κινήσεις αποτελούσαν συμβολική χειρονομία, σε χρονικές στιγμές που οι επιχειρήσεις βρίσκονταν σε ύφεση.

Ο Steve Jobs έλαβε μισθό 1 δολαρίου όταν επέστρεψε στην προβληματική Apple στα τέλη της δεκαετίας του ’90, ενώ ο John Chambers, διευθύνων σύμβουλος της Cisco Systems, προχώρησε σε εθελούσια περικοπή μισθού, λαμβάνοντας 1 δολάριο για τρία συνεχόμενα έτη, από το 2001 έως το 2004.

© The Financial Times Limited 2005. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v