Ευοίωνες προβλέψεις ΙΕΑ για το πετρέλαιο

Η παραγωγή αυξάνεται και δρομολογείται μια επιβράδυνση της αύξησης της ζήτησης πετρελαίου, εκτιμά στην τελευταία έκθεσή της η Διεθνής Υπηρεσίας Ενέργειας, σηματοδοτώντας το τέλος του ”σοκ ζήτησης του 2004”.

Ευοίωνες προβλέψεις ΙΕΑ για το πετρέλαιο
Η παραγωγή αυξάνεται και δρομολογείται μια επιβράδυνση της αύξησης της ζήτησης πετρελαίου, εκτιμά στην τελευταία έκθεσή της η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας, σηματοδοτώντας το τέλος του ”σοκ ζήτησης του 2004”.

Η ενεργειακή υπηρεσία του ΟΟΣΑ στην έκθεση υποβαθμίζει ελαφρώς τις προβλέψεις για τη ζήτηση καυσίμων το 2005 και προβλέπει ότι η παραγωγή του OPEC θα διαμορφωθεί στα 28,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα φέτος, με αύξηση δηλαδή κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα από το 2004, αλλά πάντως χαμηλότερα από τα 29,1 εκατομμύρια του Μαρτίου.

Η εκτίμηση της International Energy Agency είναι ότι οι φόβοι κατάρρευσης της παραγωγικής δυνατότητας πετρελαίου είναι υπερβολικοί, καθώς και ότι τα επίπεδα των αποθεμάτων καυσίμων είναι ”υγιή”.

Η ΙΕΑ τονίζει, τέλος, ότι η κινεζική ζήτηση εμφανίζει ενδείξεις υποχώρησης και περιμένει συγκεκριμένα ότι η ζήτηση της Κίνας θα αυξηθεί κατά 7,9% το 2005, μέγεθος που παραμένει υψηλό αλλά είναι το ήμισυ σχεδόν της περσινής ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v