Εντείνονται οι πιέσεις στη Wall

Τα στοιχεία σχετικά με τη διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος, απογοήτευσαν τους επενδυτές, όπως επισημαίνουν αναλυτές, με τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street να έχουν διευρύνει τις απώλειες τους. Πτώση στην Ευρώπη.

Τα στοιχεία σχετικά με τη διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος, απογοήτευσαν τους επενδυτές, όπως επισημαίνουν αναλυτές, με τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street να έχουν διευρύνει τις απώλειες τους. Πτώση στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, η ”ψαλίδα” στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας διευρύνθηκε στα 61 δισ. δολ. το Φεβρουάριο έναντι 58,3 δισ. δολ. τον προηγούμενο μήνα και εκτιμήσεων των αναλυτών για ηπιότερη ενίσχυση στα 59 δισ δολ. Πρόκειται για το χειρότερο εμπορικό έλλειμμα όλων των εποχών για τις ΗΠΑ.

Παράλληλα, αργότερα αναμένεται η δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης της FOMC στις 22 Μαρτίου, αλλά και των στοιχείων για την πορεία του προϋπολογισμού το Μάρτιο.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η φημολογία σχετικά με το τι ειπώθηκε κατά τη συνεδρίαση της Fed αναφορικά με τις πληθωριστικές πιέσεις, εντείνει την ανησυχία των επενδυτών.

Πιέσεις δέχονται οι μετοχές εταιριών ενέργειας και πετρελαίου, καθώς οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” κινούνται πτωτικά, ενώ αρνητική εικόνα εμφανίζουν και αρκετές φαρμακευτικές εταιρίες μετά την ανακοίνωση της Abbott Laboratories ότι τα κέρδη τριμήνου ενδέχεται να είναι κατώτερα των προβλέψεων αναλυτών.

Ενδιαφέρον εκδηλώνεται για την Pepsi Bottling Group η οποία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη ανά μετοχή για το πρώτο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 15 σεντς, ήτοι 3 σεντς υψηλότερα από τα κέρδη που προέβλεπαν κατά μέσο όρο οι αναλυτές.

Κέρδη για την Black & Decker Corp. η οποία ανακοίνωσε ότι στο πρώτο τρίμηνο τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,35 δολάρια ανά μετοχή, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης της εταιρίας για κέρδη 1,10 δολάρια ανά μετοχή.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones υποχωρεί 0,63% στις 10.382 μονάδες, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq διαμορφώνεται στις 1.978 μονάδες με πτώση 0,68%, ενώ ο S&P 500 κυμαίνεται στις 1.173 μονάδες με απώλειες 0,64%.

Υποχώρηση σημείωσαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,54% στις 4.946,20 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 0,55% στις 4.372,12 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε στις 4.096,81 μονάδες με πτώση 0,51%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v