AIG: Ο πρώην CEO χάρισε στη σύζυγο μετοχές 2 δισ!

Ο πρώην CEO της AIG, Maurice Greenberg, μεταβίβασε στη σύζυγό του μετοχές αξίας 2 δισ. δολ. και πάνω, τέσσερις ημέρες πριν παραιτηθεί στο πλαίσιο του σκανδάλου που πλήττει τον ασφαλιστικό όμιλο.

AIG: Ο πρώην CEO χάρισε στη σύζυγο μετοχές 2 δισ!
Ο πρώην επικεφαλής του ασφαλιστικού ομίλου AIG, Maurice Greenberg, έδωσε στη σύζυγό του μετοχές του στην εταιρία αξίας άνω των 2 δισ. δολ. τέσσερις ημέρες πριν παραιτηθεί.

Η μεταβίβαση των μετοχών αναφέρεται σε έγγραφο που κατατέθηκε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC). Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ διεξάγουν έρευνα στην AIG, καθώς θεωρείται ύποπτη για απάτες σε συναλλαγές με τον όμιλο αντασφαλίσεων General Re.

Ο Greenberg παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της AIG μετά από 38 χρόνια στην κορυφή της επιχείρησης, εξαιτίας του σκανδάλου.

Η μεταβίβαση των μετοχών της εταιρίας στη σύζυγο του Greenberg, την Corinne, ”αποτελεί δώρο 41,399 εκατομμυρίων μετοχών,” σύμφωνα με το έγγραφο που κατέθεσε η AIG στη SEC.

Η μετοχή της AIG έκλεισε χθες στα 53,20 δολάρια, αποτιμώντας το δώρο στα 2,2 δισ. δολ. Μετά τη μεταβίβαση ο Greenberg διατηρεί 1,95 εκατ. μετοχές στην AIG.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v