Εντονη απογοήτευση με τα αποτελέσματα ΙΒΜ

Λιγότερο απ’ όσο αναμενόταν αυξήθηκαν τα κέρδη α’ τριμήνου της IBM, πυροδοτώντας ανησυχίες για επιβράδυνση της ζήτησης στους κλάδους των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η μετοχή της ΙΒΜ βυθίστηκε σχεδόν 6% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Εντονη απογοήτευση με τα αποτελέσματα ΙΒΜ
Λιγότερο απ’ όσο αναμενόταν αυξήθηκαν τα κέρδη α’ τριμήνου της International Business Machines, πυροδοτώντας ανησυχίες για επιβράδυνση της ζήτησης στους κλάδους των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Η ΙΒΜ απέδωσε την υποτονική εμφάνιση στην απουσία νέων συμφωνιών με τις επιχειρήσεις και στην επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στην κρίσιμη ευρωπαϊκή αγορά.

Τα καθαρά κέρδη της ισχυρότερης στον κόσμο επιχείρησης PC κατά το α’ τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 1,4 δισ. δολάρια από 1,36 δισ. δολ. στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 22,9 δισ. δολ., λιγότερα από τα 23 δισ. δολ. που περίμεναν οι αναλυτές.

Η μετοχή της ΙΒΜ βυθίστηκε σχεδόν 6% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά το επίσημο κλείσιμο της Νέας Υόρκης.



Οι μετοχές σε όλο το φάσμα της βιομηχανίας ”ρίγησαν” με την ανακοίνωση και η ίδια η ΙΒΜ προειδοποίησε ότι ενδέχεται να υποχρεωθεί να αναλάβει ”σοβαρά μέτρα αναδιοργάνωσης” για να ”συνέλθει.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v