ΗΠΑ: Αυξηση τιμών εισαγωγών, καταβύθιση Empire

Σημαντική ενίσχυση των τιμών εισαγωγών καταγράφεται το Μάρτιο στην αμερικανική οικονομία, με τους αναλυτές να αποδίδουν την σημαντική ενίσχυση στις υψηλές πετρελαϊκές τιμές. Βυθίστηκε στα χαμηλότερα επίπεδα διετίας ο δείκτης μεταποίησης Empire. Πτώση χαμηλότερη του αναμενόμενου για δείκτη Πανεπιστημίου Michigan.

ΗΠΑ: Αυξηση τιμών εισαγωγών, καταβύθιση Empire
Σημαντική ενίσχυση των τιμών εισαγωγών καταγράφεται το Μάρτιο στην αμερικανική οικονομία, με τους αναλυτές να αποδίδουν την σημαντική ενίσχυση στις υψηλές πετρελαϊκές τιμές.

Συγκεκριμένα, οι τιμές εισαγωγών ενισχύθηκαν κατά 1,8% το Μάρτιο, έναντι εκτιμήσεων της αγοράς για αύξηση 1,4% και τελευταία μέτρηση στο 0,8.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης μεταποίησης Empire διαμορφώνεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 2 ετών, στο 3,1 τον Απρίλιο από 20,2 το Μάρτιο. Οι αναλυτές τοποθετούσαν το μέγεθος στο 17,3.

Εξάλλου, με ρυθμό 0,3% αυξήθηκε ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής Μαρτίου, ανάλογα με τις εκτιμήσεις της αγοράς. Το Φεβρουάριο είχε κινηθεί με τον ίδιο ρυθμό.

Παράλληλα στο 87,7 υποχώρησε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου Michigan για τον Απρίλιο, ενώ οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για υποχώρηση 91,3.

Το Μάρτιο ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στο 92,6.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v