Ελεύθερη πτώση στη Wall

Σε ελεύθερη πτώση και σε χαμηλά 5,5 μηνών βρέθηκε η Wall Street, καταγράφοντας για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση απώλειες, καθώς τα θετικά αποτελέσματα της Citigroup και της GE δεν αρκούσαν ώστε να αντισταθμίσουν τις ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη και την πτώση της IBM. Σε 7 προς 3 η αναλογία πτωτικών-ανοδικών στο Nasdaq. Σημαντικά κέρδη για τα ομόλογα, στο 4,25% η απόδοση του 10ετούς.

Σε ελεύθερη πτώση και σε χαμηλά 5,5 μηνών βρέθηκε η Wall Street, καταγράφοντας για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση απώλειες, καθώς τα θετικά αποτελέσματα της Citigroup και της GE δεν αρκούσαν ώστε να αντισταθμίσουν τις ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη αλλά και την πτώση της IBM.

Υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις για την πορεία της οικονομίας, ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση των μακροοικονομικών δεδομένων, τονίζουν Αμερικανοί χρηματιστές, προσθέτοντας ότι η τάση της αγοράς παραμένει καθοδική.

Μερίδα εξ αυτών θύμιζε με έμφαση τους πληθωριστικούς φόβους που κατατρύχουν την αγορά και την γενικότερη άνοδο των πετρελαϊκών τιμών.

Στα μακροοικονομικά νέα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών διαμορφώθηκε ο δείκτης μεταποίησης Empire. Πιο συγκεκριμένα ο δείκτης ανήλθε τον Απρίλιο στο 3,1 από 20,2 το Μάρτιο.

Εξάλλου, με ρυθμό 0,3% και ανάλογα των εκτιμήσεων κινήθηκε ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής Μαρτίου, ενώ κατά 1,8% ενισχύθηκαν οι τιμές εισαγωγών.

Πτωτικά στο 87,7 κινήθηκε και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Michigan. Οι αναλυτές προέβλεπαν υποχώρηση στο 91,3.

Στο μεταξύ, πτώση κατέγραψε η μετοχή της IBM. Ο αμερικανικός κολοσσός κατέγραψε κέρδη α΄ τριμήνου 2005 κατώτερα των προσδοκιών, στα 1,4 δισ. δολάρια, ενώ οι πωλήσεις άγγιξαν τα 29 δισ. δολάρια.

Στο κόκκινο βρέθηκε και η μετοχή της Sun Microsystems, κατόπιν της ανακοίνωσης για ζημιές ύψους 2 σεντς ανά μετοχή.

Στον αντίποδα κέρδη σημείωσε η General Electric, που σημείωσε αύξηση 25% στα κέρδη α΄ τριμήνου. Το παραπάνω ποσοστό αντιστοιχεί στην υψηλότερη τριμηνιαία αύξηση σε περίπου ενάμισυ έτος.

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε και η μετοχή της Citigroup. Ο πολυεθνικός χρηματοοικοονομικός όμιλος κατέγραψε κέρδη 1,04 δολάρια ανά μετοχή, 2 σεντς υψηλότερα των εκτιμήσεων. Παράλληλα η εταιρία ανακοίνωση την απόφαση να προχωρήσει σε επιπρόσθετη επαναγορά 15 εκατ. τίτλων.

Από την πλευρά τους οι τεχνικοί αναλυτές υπογραμμίζουν τη διάσπαση κρίσιμων επιπέδων, ενώ τονίζουν την δυναμική που φαίνεται να αποκτούν οι πωλητές έναντι των αγοραστών.

Στις 10.087 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow Jones, με απώλειες 1,86%, ενώ πτώση 1,98% σημείωσε ο Nasdaq, στις 1.908 μονάδες. Υποχώρηση ύψους 1,67% για τον S&P 500, στις 1.142 μονάδες.

Aξιοσημείωτη άνοδο σημείωσαν οι τιμές των ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς να διαμορφώνεται στο 4,25%.

Το δικαίωμα της Εθνικής κέρδισε 1,02%, ενώ το ADR του ΟΤΕ υποχώρησε κατά 1,3%, στα 9,08 δολάρια. Πτώση 0,19% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 26,2 δολάρια.

Στο μεταξύ απώλειες 1,09% σημείωσε ο FTSE 100, στις 4.891 μονάδες, ενώ ο Dax υποχώρησε 2,04%, στις 4.312 μονάδες. Πτωτικά (1,92%) και ο Cac, στις 4.032 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v