Τεχνική ανάκαμψη με αφορμή τα τρίμηνα στη Wall

Ανοδική τάση εκδηλώνεται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι επενδυτές αποτυπώνουν τις ισχυρές πωλήσεις και τις ελάχιστες απογοητεύσεις στο μέτωπο της κερδοφορίας των κορυφαίων αμερικανικών επιχειρήσεων. Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου τίθενται στο επίκεντρο, μετά τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων των Texas Instruments και EMC Corp.

Ανοδική τάση εκδηλώνεται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι επενδυτές αποτυπώνουν τις ισχυρές πωλήσεις και τις ελάχιστες απογοητεύσεις στο μέτωπο της κερδοφορίας των κορυφαίων αμερικανικών επιχειρήσεων.

”Οι καλές ειδήσεις από την εταιρική κερδοφορία, ιδίως από τις Coca Cola και EMC Corp., δείχνουν να αντισταθμίζουν την προηγούμενη απογοήτευση μέχρι στιγμής”, σχολιάζει ο Brian Williamson, διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Boston Company Asset Management.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι οι νέες κατοικίες που κατασκευάστηκαν το Μάρτιο μειώθηκαν κατά 17,6%, στη μεγαλύτερη πτώση της στεγαστικής αγοράς από το 1991.

Οι τιμές παραγωγού εμφανίστηκαν οριακά υψηλότερες σε σχέση με τις προσδοκίες της αγοράς. Ειδικότερα, οι τιμές παραγωγού ενισχύθηκαν κατά 0,7% το Μάρτιο, με τους οικονομολόγους ωστόσο να εμφανίζονται ικανοποιημένοι για την οριακή ενίσχυση των δομικών τιμών κατά 0,1%. Η ετήσια ενίσχυση του μεγέθους διαμορφώνεται πλέον στο 4,9%.

Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου τίθενται στο επίκεντρο της συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές σπεύδουν να τοποθετηθούν στα χαμηλότερα επίπεδα ;oπου διαμορφώθηκαν οι τίτλοι την Παρασκευή και τη Δευτέρα, με τις ανησυχίες για την κερδοφορία του κλάδου να καθησυχάζονται από τα κέρδη της Texas Instruments και της EMC Corp.

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι τίτλοι των Texas Instruments, EMC Corp. και Lucent Technologies. Τοποθετήσεις σημειώνονται και στον τίτλο της Intel εν όψει ανακοίνωσης της εταιρίας με καθοδήγηση για την κερδοφορία της.

Η Coca Cola Inc. ανακοίνωσε οριακή μείωση των καθαρών κερδών πρώτου τριμήνου, με τα έσοδα να ενισχύονται κατά 4% στα 5,27 δισ. δολ., με ενίσχυση των παγκόσμιων πωλήσεών της κατά 3%.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.109,05 μονάδες με κέρδη 0,38%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,67%, στις 1.925,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,36%, στις 1.150,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ανοδικές τάσεις επικρατούν και στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,56% στις 4.854,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,50 στις 3.969,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.219,08 μονάδες με κέρδη 0,42%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v