Κατά 3% μειώθηκαν τα κέρδη της Merrill Lynch

Πτώση κερδών 3% εμφάνισε στο α΄ τρίμηνο η Merrill Lynch, που ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επαναγορές μετοχών ύψους έως και 4 δισ. δολαρίων και αύξηση του μερίσματος.

Κατά 3% μειώθηκαν τα κέρδη της Merrill Lynch
Πτώση κερδών 3% ανακοίνωσε για το α΄ τρίμηνο η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρία στον κόσμο, η Merrill Lynch, καθώς επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη των εσόδων.

Ο όμιλος ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επαναγορές μετοχών ύψους έως και 4 δισ. δολαρίων και αύξηση του μερίσματος. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,21 δισ. δολάρια ή 1,21 δολ. ανά μετοχή, από 1,25 δισ. δολ. στην αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι ο οίκος θα ανακοινώσει κέρδη 1,18 δολαρίων, σύμφωνα με έρευνα της Thomson Financial. Τα έσοδα αυξήθηκαν 3% στα 6,2 δισ. δολάρια στο α΄ τρίμηνο.

Τα προ φόρων κέρδη από τις επενδυτικές τραπεζικές επιχειρήσεις και τις θεσμικές πωλήσεις και συναλλαγές διαμορφώθηκαν στα 1,1 δισ. δολ.

Ο οίκος υποχώρησε στην 7η θέση στις πωλήσεις διεθνών ομολόγων από την 1η θέση που κατείχε πέρσι στο αντίστοιχο διάστημα, εξαιτίας της συρρίκνωσης κατά 60% του μεριδίου του στην αγορά αμερικανικών ομολόγων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v