Τα τρίμηνα ”οδήγησαν” την άνοδο στη Wall

Τα αποτελέσματα εταιριών όπως η Coca-Cola και η Texas Instruments αλλά και οι ανακοινώσεις από το μέτωπο των macro που υποδεικνύουν ότι οι πληθωριστικές πιέσεις είναι ελεγχόμενες τροφοδότησαν την ανοδική κίνηση στη Wall. Άνοδος σε Λονδίνο, Παρίσι, οριακή ενίσχυση στη Φρανκφούρτη.

Τα αποτελέσματα εταιριών όπως η Coca-Cola και η Texas Instruments αλλά και οι ανακοινώσεις από το μέτωπο των macro που υποδεικνύουν ότι οι πληθωριστικές πιέσεις είναι ελεγχόμενες τροφοδότησαν την ανοδική κίνηση στη Wall, με τους τρεις βασικούς δείκτες να ενισχύονται. Άνοδος σε Λονδίνο, Παρίσι, οριακή ενίσχυση στη Φρανκφούρτη.

”Κοιτώντας πίσω την εταιρική κερδοφορία η αγορά θα είναι ικανοποιημένη”, σχολίασε ο Stuart Wester, της USAA Investment Management Co., επισημαίνοντας πως ”η διόρθωση στην οποία βρισκόμαστε θα τελειώσει και από αυτό το σημείο θα μπούμε σε ένα νέο ανοδικό κύκλο”.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης ανακοινώθηκαν οι τιμές παραγωγού οι οποίες εμφανίστηκαν οριακά υψηλότερες σε σχέση με τις προσδοκίες της αγοράς.

Ειδικότερα, οι τιμές παραγωγού ενισχύθηκαν κατά 0,7% το Μάρτιο, με τους οικονομολόγους ωστόσο να εμφανίζονται ικανοποιημένοι για την οριακή ενίσχυση των δομικών τιμών κατά 0,1%. Η ετήσια ενίσχυση του μεγέθους διαμορφώνεται πλέον στο 4,9%.

Κέρδη αποκόμισε η μετοχή της Coca-Cola, με την κερδοφορία της εταιρίας κατά το πρώτο τρίμηνο να ανέρχεται στα 47 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 43 σεντς που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τον τίτλο της Texas Instruments, η οποία ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή στα 24 σεντς, ελαφρώς υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Θετική η εικόνα της EMC Corp. η οποία ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη του πρώτου τριμήνου σχεδόν διπλασιάστηκαν ενώ για το δεύτερο τρίμηνο αναμένει πωλήσεις ύψους 2,36 δισ. δολαρίων, έναντι των 2,33 δισ. δολαρίων που αναμένουν οι αναλυτές.

Από τις μετοχές του Dow, πέραν της Coca-Cola, μεταξύ των ”κερδισμένων” βρέθηκαν οι τίτλοι των DuPont, Caterpillar, ExxonMobil, Boeing Co. και 3M Co.

Στον αντίποδα, μεταξύ των blue chips που δέχθηκαν πιέσεις βρέθηκαν οι μετοχές των General Motors, Alcoa, Home Depot, International Business Machines και Wal-Mart Stores.

Από τις μετοχές του S&P 500, οι τίτλοι των ADC Telecommunications και Lucent Technologies ήταν μεταξύ εκείνων με τα μεγαλύτερα κέρδη.

Αναλυτές σημείωναν πως από τις 99 εταιρίες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα μέχρι σήμερα, το 58% ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών.

Στα 9,03 δολάρια έκλεισε το δικαίωμα του ΟΤΕ, με κέρδη 2,38%, ενώ άνοδο 3,10% κατέγραψε το ADR της Εθνικής Τράπεζας, στα 6,98 δολάρια. Κέρδη 4,77% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 27,43 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10.127 μονάδες με κέρδη 0,56%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq σημείωσε άνοδο κατά 1,02%, στις 1.932 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,59%, στις 1.152 μονάδες.

Κέρδη αποκόμισαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,59% και έκλεισε στις 4.855,60 μονάδες, ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε άνοδο κατά 0,32% και διαμορφώθηκε στις 3.962,39 μονάδες, ενώ οριακή άνοδο κατά 0,06% στις 4.204,61 μονάδες κατέγραψε στη Φρανκφούρτη ο DAX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v