Τεχνολογικό ράλι στην Wall Street

Τα ισχυρά τρίμηνα των ευρωπαϊκών εταιριών τεχνολογίας SAP και Νokia οδηγούν σε σημαντικά κέρδη και τον αμερικανικό τεχνολογικό κλάδο, με τον δείκτη Nasdaq να καταγράφει σημαντικά κέρδη στο ξεκίνημα της συνεδρίασης. Θετική ώθηση από Merck στο Dow Jones.

Τα ισχυρά τρίμηνα των ευρωπαϊκών SAP και Νokia οδηγούν σε κέρδη και τον αμερικανικό τεχνολογικό κλάδο, με τον δείκτη Nasdaq να καταγράφει σημαντικά κέρδη στο ξεκίνημα της συνεδρίασης.

Εν τω μεταξύ, τα blue chips του βιομηχανικού δείκτη Dow Jones οδηγούνται επίσης σε υψηλότερα επίπεδα μετά την ανακοίνωση της Merck ότι τα κέρδη δευτέρου τριμήνου θα ξεπεράσουν τις προσδοκίες της αγοράς.

Οι μετοχές των SAP και Nokia εκτινάσσονται στις αγορές που διαπραγματεύονται μετά την ανακοίνωση κερδοφορίας τριμήνου που ξεπερνά κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ταυτόχρονα, ώθηση στον τεχνολογικό δείκτη παρέχει και η Motorola, η οποία ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων κατά 10% ενώ η Citigroup Smith Barney αναβάθμισε τη σύστασή της για τη μετοχή σε ”buy” από ”hold”, λόγω ”εμπιστοσύνης στην ικανότητα της εταιρίας να αποκομίσει μερίδιο στον επόμενο κύκλο αντικατάστασης κινητών τηλεφώνων”.

Από τον τεχνολογικό δείκτη, σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι τίτλοι των Intel, Microsoft καθώς και οι μετοχές internet DoubleClick και EBay.

Στήριξη στην χρηματιστηριακή αγορά παράσχουν επίσης τα σημαντικά deals που λαμβάνουν χώρα. Ειδικότερα, η Time Warner και η Comcast συμφώνησαν να εξαγοράσουν την Adelphia έναντι 12,7 δισ. δολ. σε ρευστό.

Εν τω μεταξύ, το NYSE ανακοίνωσε την εξαγορά της Archipelago Holdings, μιας πλατφόρμας ηλεκτρονικών συναλλαγών. Η μετοχή της Archipelago εκτινάσσεται 60% υψηλότερα στα 26,1 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.076,05 μονάδες με κέρδη 0,65%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 1,15%, στις 1.935,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,57%, στις 1.144,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ανοδικές τάσεις επικρατούν και στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,31% στις 4.837,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,55% στις 3.971,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.209,08 μονάδες με κέρδη 0,73%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v