Διατηρείται το θετικό κλίμα στη Wall

Διατηρείται το θετικό κλίμα στη Wall Street, με τa εταιρικά deals και τα μακροοικονομικά νέα να ωθούν υψηλότερα τους δείκτες. Kέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Διατηρείται το θετικό κλίμα στη Wall Street, με τa εταιρικά deals και τα μακροοικονομικά νέα να ωθούν υψηλότερα τους δείκτες. Kέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα, κέρδη σημειώνει η μετοχή της Valero Energy μετά την ανακοίνωσή της ότι σκοπεύει να εξαγοράσει την Premcor, προς 6,9 δισ. δολάρια σε ρευστά και μετοχές. Η εξαγορά αναμένεται να καταστήσει την Valero την ισχυρότερη εταιρία διύλησης στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας στην ExxonMobil, που βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Στο μεταξύ τα υψηλότερα κέρδη στο Dow Jones καταγράφει η μετοχή της Boeing, μετά την ανακοίνωση της Air Canada ότι σκοπεύει να ανανεώσει το στόλο της, παραγγέλλοντας από την πρώτη 32 αεροσκάφη, με options για άλλα 64.

Εξάλλου, η MCI αναμένεται να ανακοινώσει ότι η προσφορά των 9,7 δισ. δολαρίων από την Qwest είναι ελκυστικότερη από εκείνη της Verizon, κίνhση που θα εκτιμάται πως θα ενισχύσει την κόντρα μεταξύ των δύο τηλεπικοινωνιακών εταιριών.

Aντίθετα πτώση καταγράφει η μετοχή της General Motors. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι αποσύρει περισσότερα από 2 εκατ. οχήματα στη βόρειο Αμερική.

Στα μακροοικονομικά νέα, αυξημένες στα 6,89 εκατ. διαμορφώθηκαν οι μεταπωλήσεις κατοικιών Μαρτίου στις ΗΠΑ, έναντι 6,82 εκατ. το Φεβρουάριο.

Στις 10.244 μονάδες κινείται ο Dow Jones με κέρδη 0,85%, ενώ άνοδο 0,80% σημειώνει ο Nasdaq, στις 1.947 μονάδες. Κέρδη 0,78% καταγράφει ο S&P 500, στις 1.161 μονάδες.

Εν τω μεταξύ με κέρδη 0,32% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο FTSE 100, στις 4.864 μονάδες, ενώ κέρδη 0,57% σημείωσε ο Dax, στις 4.246 μονάδες. Άνοδος 0,32% για τον Cac, που έκλεισε στις 3.993 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v