Εταιρικά deals και αναβαθμίσεις ενισχύουν τη Wall

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τρεις βασικοί δείκτες της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς, καθώς μια σειρά αναβαθμίσεων στις συστάσεις των αναλυτών, αλλά και ένα μεγάλο deal διυλιστηρίων συντηρούν το θετικό κλίμα.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τρεις βασικοί δείκτες της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς, καθώς μια σειρά αναβαθμίσεων στις συστάσεις των αναλυτών, αλλά και ένα μεγάλο deal διυλιστηρίων συντηρούν το θετικό κλίμα.

Ειδικότερα, η Valero Energy Corp. ανακοίνωσε την εξαγορά της Premcor έναντι 8 δισ. δολ. σε μετοχές και χρήμα, σε μια εξέλιξη που την καθιστά, την μεγαλύτερη εταιρία διύλισης πετρελαίου στις ΗΠΑ. Το premium εξαγοράς ανέρχεται σε 22% και η μετοχή της Premcor αντιδρά ανοδικά για να αποτυπώσει την εξέλιξη αυτή.

Εν τω μεταξύ, η διαφημιστική DoubleClick ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία, σύμφωνα με την οποία εξαγοράζεται από την εταιρία συμμετοχών Hellman & Friedman έναντι 1,1 δισ. δολ.

Παράλληλα, εντείνονται οι φήμες ότι ο Kenneth Langone, συνιδρυτής της Home Depot, ενδέχεται να προχωρήσει σε επιθετική προσφορά εξαγοράς του New York Stock Exchange και της Archipelago.

Στο μέτωπο των αναλυτών, η Citigroup Smith Barney αναβάθμισε τη σύστασή της για τη μετοχή της εταιρίας ημιαγωγών Micron Technology σε ”hold” από ”sell”.

Η Apple αναβαθμίστηκε από ”neutral” σε ”outperform” από την CSFB, λόγω εκτιμήσεων για αναγέννηση του κλάδου των υπολογιστών, μετά από το δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο ενισχυμένων μεριδίων αγοράς από την σειρά Mac.

Η Prudential Equity Group αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την μετοχή της Starbucks σε ”overweight” από ”equal weight”, αποδίδοντας την αλλαγή, στην αποτίμηση της μετοχής της.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.203,05 μονάδες με κέρδη 0,46, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,55%, στις 1.942,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,35%, στις 1.156,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ήπιες ανοδικές τάσεις κυριαρχούν και στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,20% στις 4.858,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,25% στις 3.990,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.240,08 μονάδες με κέρδη 0,41%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v