Χρηματιστηριακές απειλούν το NYSE με αποχώρηση

Ορισμένοι από τους μεγαλύτερους χρήστες του NYSE είναι εξοργισμένοι με την εξαγορά και την εισαγωγή που πρότεινε την προηγούμενη εβδομάδα το χρηματιστήριο και απειλούν να απομακρυνθούν εάν δεν κατευνασθούν οι ανησυχίες τους. Ωστόσο, πρόσωπα που εμπλέκονται στη συμφωνία τονίζουν ότι βάσει της νέας νομοθεσίας δεν μπορούν να το κάνουν.

των David Wighton, David Wells και Andrei Postelnicu στη Νέα Υόρκη

Ορισμένοι από τους μεγαλύτερους χρήστες του NYSE είναι εξοργισμένοι με την εξαγορά και την εισαγωγή που πρότεινε την προηγούμενη εβδομάδα το χρηματιστήριο και απειλούν να απομακρυνθούν εάν δεν κατευνασθούν οι ανησυχίες τους.

Οι μεγάλες χρηματιστηριακές εταιρίες της Wall Street είναι έξαλλες με τον ρόλο που διαδραμάτισε η ανταγωνιστική Goldman Sachs στην προτεινόμενη εξαγορά της Archipelago. Αυτές οι χρηματιστηριακές εταιρίες τόνισαν ότι ο δικός τους όγκος συναλλαγών δίνει αξία στο NYSE και απείλησαν ότι θα στραφούν σε άλλη πλατφόρμα συναλλαγών. Αξίζει να επισημανθεί ότι η Goldman ενήργησε ως σύμβουλος και για τα δύο μέρη, ενώ έχει μερίδιο 15% στην Archipelago.

”Έχουμε κλειστά τα χαρτιά μας”, τόνισε διευθύνων σύμβουλος εταιρίας που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους χρήστες του NYSE. Ωστόσο, πρόσωπο που εμπλέκεται στη συμφωνία τόνισε πως η νέα νομοθεσία συναλλαγών σημαίνει ότι οι χρηματιστηριακές οφείλουν να κατευθύνουν τις εντολές στο χρηματιστήριο που προσφέρει την καλύτερη τιμή. ”Απλώς δεν έχουν τη δύναμη να κάνουν κάτι τέτοιο”, επεσήμανε.

Ο Ken Langone, συνιδρυτής της Home Depot και πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου του NYSE, ελπίζει να αξιοποιήσει αυτές τις ανησυχίες, κερδίζοντας στήριξη για μια επιθετική προσφορά για το NYSE.

Σύμφωνα με πηγές των FT που γνωρίζουν το σχεδιασμό του κ. Langone, έχει ήδη επικοινωνήσει με μια σειρά ανωτάτων στελεχών των εταιριών της Wall Street. ”Είμαστε ήδη πολύ εκνευρισμένοι για να ακούσουμε τι έχει να μας πει”, δήλωσε στέλεχος κορυφαίας επενδυτικής τράπεζας. Ο ίδιος πιστεύει ότι μπορεί να καταλήξει σε προσφορά που θα παρέχει μεγαλύτερη αξία στα μέλη και τις επενδυτικές τράπεζες που διοχετεύουν τον όγκο συναλλαγών τους στο χρηματιστήριο.

Ο σχεδιασμός του NYSE προσκρούει και στην αντίθεση της Fidelity, της μεγαλύτερης εταιρίας διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων στις ΗΠΑ, η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο αίτησης μπλοκαρίσματος της συμφωνίας, λόγω του ότι μειώνει τον ανταγωνισμό, όπως αναφέρουν πηγές των FT.

© The Financial Times Limited 2005. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v