Barclays: Συζητά εξαγορά 60% της Absa Ν.Αφρικής

Την αντίδραση των επενδυτών της μεγαλύτερης νοτιοαφρικανικής τράπεζας ”λιανικής” στην πρόθεση εξαγορά του 60% των μετοχών της αναμένει η Barclays, η οποία μελετά την προοπτική να διαθέσει 80,8 ραντ ανά μετοχή για την Absa.

Barclays: Συζητά εξαγορά 60% της Absa Ν.Αφρικής
Την αντίδραση των επενδυτών της μεγαλύτερης νοτιοαφρικανικής τράπεζας λιανικής στην πρόθεση εξαγορά του 60% των μετοχών της, αναμένει η Barclays, η οποία μελετά την προοπτική να διαθέσει 80,8 ραντ ανά μετοχή για την Absa.

Η Barclays εκτιμά ότι η πρότασή της, αξίας 32 δισ. ραντ, θα οδηγήσει σε αύξηση των καθαρών κερδών της Absa κατά 1,4 δισ. ραντ το χρόνο. Η Barclays διεξάγει συνομιλίες για την εξαγορά μεριδίου ελέγχου στην Absa από τον Σεπτέμβριο.

Εάν εξαγοράσει τον οίκο, που είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος στην χώρα βάση ενεργητικού, η Barclays θα αποκτήσει 7 εκατομμύρια νέους πελάτες στη Νότιο Αφρική, σε μια εποχή που τα κέρδη από την βρετανική αγορά μειώνονται.

Η Barclays, που εδρεύει στο Λονδίνο, ήταν η μεγαλύτερη τράπεζα στη Νότιο Αφρική μέχρι το 1986, που αποχώρησε εξαιτίας των διαμαρτυριών για το απαρτχάιντ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v