Διατηρούνται οι πιέσεις στη Wall

Πτωτικά κινείται η Wall Street καθώς η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου και το υψηλό μέρισμα της IBM δεν αρκούν για να αντισταθμίσουν πλήρως τα αρνητικά στοιχεία από το μέτωπο των macro και τις μικτές εταιρικές ανακοινώσεις. Πτώση για FTSE 100 και DAX, αμετάβλητος ο CAC 40.

Πτωτικά κινείται η Wall Street καθώς η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου και το υψηλό μέρισμα της IBM δεν αρκούν για να αντισταθμίσουν πλήρως τα αρνητικά στοιχεία από το μέτωπο των macro και τις μικτές εταιρικές ανακοινώσεις. Πτώση για FTSE 100 και DAX, αμετάβλητος ο CAC 40.

”Υπάρχουν πολλές ανησυχίες για την ανάπτυξη και τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη προφανώς υπερτερούν” σχολιάζει ο Owen Fitzpatrick, επικεφαλής του US Equity Group της Deutsche Bank.

”Οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν σε σχετικά υψηλά επίπεδα και τα νέα για την κερδοφορία ήταν θετικά αλλά όχι ολοκληρωτικά”, συμπληρώνει.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε τον Απρίλιο στο 97,7 έναντι προηγούμενης μέτρησης στο 103 και πρόβλεψης των αναλυτών για διαμόρφωση στο 98.

Αντίθετα, σημειώθηκε νέα εκτίναξη της στεγαστικής αγοράς με τις πωλήσεις νέων κατοικιών να ενισχύονται κατά 12%, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν πτώση.

Από τις μετοχές του Dow, πιέσεις δέχονται εκείνες των DuPont, Hewlett-Packard και American International.

Πτωτικά κινείται η μετοχή της Sara Lee, η οποία προέβλεψε ότι οι υψηλότερες τιμές υλικών και το δύσκολο ευρωπαϊκό περιβάλλον στο λιανεμπόριο θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην κερδοφορία για το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης.

Αρνητική η εικόνα της Lexmark International η οποία ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή για το πρώτο τρίμηνο στα 99 σεντς, έναντι των 1,03 δολαρίων που προέβλεπαν κατά μέσο όρο οι αναλυτές.

Ενδιαφέρον ωστόσο εκδηλώνεται για κάποιες μετοχές του κλάδου ημιαγωγών.

Ανοδικά κινείται η μετοχή της Altera η οποία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ανά μετοχή ύψους 17 σεντς, ξεπερνώντας τις προβλέψεις που έκαναν λόγο για κέρδη στα 15 σεντς, ενώ κέρδη αποκομίζουν και οι τίτλοι των εταιριών Xilinx Inc. και Intel.

Θετική η εικόνα της International Business Machines, η οποία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επαναγορά μετοχών ύψους έως και 5 δισ. δολάρια, ενώ θα διανείμει μέρισμα 20 σεντς ανά μετοχή, αυξημένο κατά 11%.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.195,10 μονάδες με απώλειες 0,46%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,66%, στις 1.937,85 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,35%, στις 1.157,98 μονάδες.

Σε ό,τι αφορά τις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, πτώση 0,40% σημείωσε ο FTSE 100 στο Λονδίνο διαμορφούμενος στις 4.845,50 μονάδες, ενώ υποχώρηση κατά 0,31% εμφάνισε ο DAX στη Φρανκφούρτη, ο οποίος έκλεισε στις 4.233,76 μονάδες. Αμετάβλητος στις 3.993,04 μονάδες έκλεισε ο CAC 40 στο Παρίσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v