Κάτω και από τα 50 δολάρια το πετρέλαιο Nymex

Κάτω από το επίπεδο των 50 δολαρίων ανά βαρέλι διαμορφώνονται οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” στην αγορά της Νέας Υόρκης, για πρώτη φορά από τις 18 Φεβρουαρίου. Αιτία της σημαντικής υποχώρησης απετέλεσαν οι εκτιμήσεις ότι η αυξανόμενη παραγωγή του OPEC θα διασφαλίσει την επάρκεια καυσίμων τους θερινούς μήνες.

Κάτω από το επίπεδο των 50 δολαρίων ανά βαρέλι διαμορφώνονται οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” στην αγορά της Νέας Υόρκης, για πρώτη φορά από τις 18 Φεβρουαρίου.

Αιτία της σημαντικής υποχώρησης απετέλεσαν οι εκτιμήσεις ότι η αυξανόμενη παραγωγή του OPEC θα διασφαλίσει την επάρκεια καυσίμων και τα διυλιστήρια θα είναι σε θέση να καλύψουν την ζήτηση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τα 11 μέλη του πετρελαϊκού καρτέλ συμφώνησαν στις 16 Μαρτίου να αυξήσουν την παραγωγή κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως στα 27,5 εκατ. βαρέλια και δεσμεύθηκαν να προσθέσουν ακόμη 500.000 βαρέλια, το νωρίτερο από τον Μάιο, σε περίπτωση που οι υψηλές πετρελαϊκές τιμές και η ζήτηση το απαιτούν.

Παράλληλα, την εβδομάδα που έληξε στις 22 Απριλίου τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν στα 324,4 εκατ. βαρέλια, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο 2002.

Στα 49,72 δολάρια ανά βαρέλι διαμορφώνονται οι τιμές του αργού πετρελαίου στην αμερικανική αγορά, ενώ στα 50,60 δολάρια το βαρέλι κυμαίνεται το Brent στο Λονδίνο.

Την ίδια στιγμή, ανοδικά στα 434,75 δολάρια ανά ουγκιά κινείται η τιμή του χρυσού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v