Πιέσεις στο πετρέλαιο εν αναμονή αποθεμάτων ΗΠΑ

Ελαφρώς πάνω από τα 54 δολάρια διαμορφώνονται οι τιμές του πετρελαίου, αλλά εκδηλώνονται πιέσεις στις τιμές, καθώς υπάρχουν ενδείξεις αύξησης της προσφοράς του OPEC.

Ελαφρώς πάνω από τα 54 δολάρια διαμορφώνονται οι τιμές του πετρελαίου, αλλά εκδηλώνονται πιέσεις στις τιμές, καθώς υπάρχουν ενδείξεις αύξησης της προσφοράς του OPEC και παράλληλα η Σαουδική Αραβία δηλώνει ότι είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να απελευθερώσει επιπλέον παραγωγή.

Αρνητική ψυχολογία δημιουργεί και η αναμονή ανακοίνωσης αύξησης των αμερικανικών αποθεμάτων από το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ το απόγευμα.

Το συμβόλαιο Μαΐου υποχωρεί 14 σεντς, στα 54,06 δολάρια ανά βαρέλι στη Νέα Υόρκη, ενώ το Brent στο Λονδίνο ”χάνει” 4 σεντς στα 54,10 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι χώρες-μέλη του OPEC επανέλαβαν χθες ότι υπάρχει αρκετή προσφορά ώστε να ανταποκριθεί στη ζήτηση, ενώ ο ηγέτης της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Αμπντάλα διεμήνυσε μετά από συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπους ότι το βασίλειο έχει τη δυνατότητα προσφοράς ”όσου πετρελαίου χρειαστεί”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v