Στα 56 δολάρια το πετρέλαιο Nymex

Αύξηση 1% και πλέον εμφανίζουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι ελλείψεις στα αμερικανικά διυλιστήρια συντηρούν τις ανησυχίες να υπάρξουν κενά στην προσφορά βενζίνης κατά την κρίσιμη θερινή περίοδο.

Αύξηση 1% και πλέον εμφανίζουν οι τιμές του πετρελαίου και κινούνται στην αμερικάνικη αγορά στα 56 δολάρια ανά βαρέλι, καθώς οι ελλείψεις στα αμερικανικά διυλιστήρια συντηρούν τις ανησυχίες να υπάρξουν κενά στην προσφορά βενζίνης κατά την κρίσιμη θερινή περίοδο.

Το αμερικανικό συμβόλαιο έφτασε στις μετασυνεδριακές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη και κινείται αυτή την ώρα στα 55,75 δολάρια ανά βαρέλι. Το Brent στο Λονδίνο ενισχύεται 33 σεντς στα 55,30 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας φτάσει στο ενδοσυνεδριακό υψηλό των 55,70 δολαρίων.

Οι καταναλωτές ελπίζουν ότι ο πρόεδρος George W. Bush θα πιέσει τη Σαουδική Αραβία να αυξήσει την παραγωγή της, κατά τη συνάντησή του με τον εστεμμένο πρίγκιπα Αμπντάλα στο ράντζο του στο Τέξας, αλλά οι αναλυτές εκτιμούν ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων θα τεθούν μάλλον τα ζητήματα τρομοκρατίας και όχι οι τιμές των καυσίμων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v