Ανοδος πετρελαίου, βύθιση χαλκού στο LME

Ανακάμπτουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς επικρατούν ανησυχίες ότι δεν θα επαρκέσει η προσφορά για να καλύψει την καλοκαιρινή ζήτηση στις ΗΠΑ, ενώ ο χαλκός υποχωρεί 2% επιπλέον στην αγορά του Λονδίνου.

Ανακάμπτουν οι τιμές του πετρελαίου από τα χαμηλά επτά εβδομάδων όπου έκλεισαν χθες στη Νέα Υόρκη, καθώς επικρατούν ανησυχίες ότι δεν θα επαρκέσει η προσφορά για να καλύψει την καλοκαιρινή ζήτηση στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, η χρήση βενζίνης τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες είναι 1,4% υψηλότερη απ’ όσο ένα χρόνο πριν.

Το συμβόλαιο Μαΐου του αργού στη Νέα Υόρκη κερδίζει 23 σεντς, στα 50,45 δολάρια. Το αντίστοιχο συμβόλαιο του Brent στο London Metal Exchange ενισχύεται 37 σεντς, στα 50,85 δολάρια ανά βαρέλι.

Στις υπόλοιπες αγορές εμπορευμάτων, ο χαλκός υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα οκτώ εβδομάδων στο Λονδίνο, καθώς διαφαίνονται ενδείξεις ότι η παραγωγή των ορυχείων θα επαρκέσει για να καλύψει την κινεζική ζήτηση.

Το τρίμηνο συμβόλαιο του χαλκού ”χάνει” στο LME 64 δολάρια ή 2%, στα 3.136 δολάρια ανά τόνο. Το ”κόκκινο μέταλλο” υποχώρησε 2,1% στη χθεσινή συνεδρίαση, μετά το ρεκόρ των 3.338 δολαρίων της Τρίτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v