Στάση αναμονής στη Wall εν όψει Fed

Με μικτά πρόσημα και μικρές διακυμάνσεις κινείται η Wall Street, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής εν όψει της συνεδρίασης της Fed, η οποία αναμένεται να προχωρήσει στην όγδοη συνεχόμενη αύξηση των επιτοκίων. Κέρδη στην Ευρώπη.

Με μικτά πρόσημα και μικρές διακυμάνσεις κινείται η Wall Street, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής εν όψει της συνεδρίασης της Fed, η οποία αναμένεται να προχωρήσει στην όγδοη συνεχόμενη αύξηση των επιτοκίων. Κέρδη στην Ευρώπη.

Τα επιτόκια βραχυπρόθεσμου διατραπεζικού δανεισμού των ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθούν στο 3%, κατά 25 μονάδες βάσης από τη Fed, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως στην φρασεολογία που θα χρησιμοποιήσει η Κεντρική Τράπεζα, καθώς θα αποτελέσει ένδειξη για τις επόμενες κινήσεις της στο μέτωπο της νομισματικής πολιτικής.

”Η αγορά θα παραμείνει σε αναμονή για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, πραγματοποιώντας εναλλαγές προσήμου ενόψει της Fed” σύμφωνα με τον Peter Cardillo, αναλυτή της SW Bach.

Πτωτικά κινείται η μετοχή της Tyco η οποία προέβλεψε ότι η κερδοφορία για το σύνολο του έτους θα φθάσει έως το 1,93 δολάρια ανά μετοχή, ποσό που υπολείπεται κατά 5 σεντς της προηγούμενης πρόβλεψης. Παράλληλα, τα καθαρά κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο εμφάνισαν πτώση κατά 75%.

Αρνητική η εικόνα της TXU Corp, μετά την υποβάθμιση της σύστασης της Merrill Lynch για τη μετοχή από ”buy” σε ”neutral”.

Πιέσεις δέχεται η Masco Corp. η οποία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του 2005 ενδέχεται να διαμορφωθούν κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των προβλέψεων ήτοι στα 2,40 – 2,50 δολάρια ανά μετοχή.

Κέρδη για την King Pharmaceuticals η οποία αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου αυξάνοντας το ποσό κατά 14 σεντς.

Ανοδικά κινείται η μετοχή της Ford Motor, παρά την ανακοίνωση ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων και φορτηγών στις ΗΠΑ τον Απρίλιο σημείωσαν υποχώρηση κατά 1,5%.

Ενδιαφέρον εκδηλώνεται για την General Motors, η οποία για το τρέχον έτος έχει καταγράψει μέχρι στιγμής πτώση κατά 31%.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones υποχωρεί οριακά κατά 0,03% στις 10.248 μονάδες, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq ενισχύεται κατά 0,21% στις 1.932 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει υποχώρηση κατά 0,13% και διαμορφώνεται στις 1.160 μονάδες.

Ανοδικά κινήθηκαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο κατά 1,24% στις 4.861,20 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη αποκόμισε κέρδη 0,51% και διαμορφώθηκε στις 4.245,54 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,44% στις 3.955,93 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v