Διατηρείται το θετικό κλίμα στη Wall Street

Ήπια ανοδική τάση εκδηλώνεται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τις τιμές των τίτλων να λαμβάνουν ώθηση από την εβδομαδιαία υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών πλέον του 10%, καθώς και από τις προσδοκίες ότι τα ολοένα και αυξανόμενα σημάδια οικονομικής επιβράδυνσης θα επηρεάσουν την νομισματική πολιτική στις ΗΠΑ. Κέρδη σε Φρανκφούρτη, Παρίσι, κλειστό το Λονδίνο.

Ήπια ανοδική τάση εκδηλώνεται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τις τιμές των τίτλων να λαμβάνουν ώθηση από την εβδομαδιαία υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών πλέον του 10%, καθώς και από τις προσδοκίες ότι τα ολοένα και αυξανόμενα σημάδια οικονομικής επιβράδυνσης θα επηρεάσουν την νομισματική πολιτική στις ΗΠΑ.

”Τίποτε δεν έχει αλλάξει στην προοπτική μιας γενικότερης οικονομικής επιβράδυνσης”, σχολιάζει ο Paul Nolte της Hinsdale Associates. ”Η αγορά αντιδρά βασιζόμενη στην αντίληψη ότι εάν όντως έτσι έχουν τα πράγματα, ίσως η Fed βρίσκεται κοντύτερα στην διακοπή της φάσης αυξήσεων επιτοκίων παρά στη συνέχειά της”.

Η Federal Reserve συναντάται αύριο, Τρίτη, για να συζητήσει για τα επιτόκια. Η πλειοψηφία της αγοράς προσδοκά μια ακόμη αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης, στο 3%.

Εν τω μεταξύ, η τιμή του ”μαύρου χρυσού” δεν σημειώνει αξιοσημείωτες μεταβολές, μετά την υποχώρηση πλέον του 10% την προηγούμενη εβδομάδα λόγω των ενισχυμένων στρατηγικών αποθεμάτων των ΗΠΑ. Το ενεργό συμβόλαιο futures διαμορφώνεται στα 49,65 δολ. το βαρέλι στη Νέα Υόρκη.

Σημαντικά κέρδη της τάξεως του 5% καταγράφει η μετοχή της ασφαλιστικής εταιρίας AIG, βάσει προσδοκιών ότι αφήνει πίσω της τα λογιστικά και νομοθετικά προβλήματα που την ταλάνισαν τις τελευταίες εβδομάδες.

Στις υπόλοιπες επιχειρηματικέ εξελίξεις, οι εταιρίες επενδύσεων Warburg Pincus και Texas Pacific Group ανακοίνωσαν την εξαγορά της λιανικής εταιρίας Neiman Marcus έναντι 5,1 δισ. δολ.

Σημαντικές πιέσεις (-5,5%) εκδηλώνονται στη μετοχή της Morgan Stanley, αφού η συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου την Κυριακή απέτυχε να καταλήξει σε συγκεκριμένο σχεδιασμό για την πώληση της μονάδας στις πιστωτικές κάρτες.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.231,05 μονάδες με κέρδη 0,38%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,14%, στις 1.924,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,17%, στις 1.158,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις ευρωαγορές, με τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,69% στις 3.938,77 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.224,02 μονάδες με κέρδη 0,94%. Το χρηματιστήριο του Λονδίνου παρέμεινε κλειστό λόγω εθνικής εορτής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v