Αντίδραση στη Wall πυροδοτούν GM και Time Warner

Σημαντικά κέρδη καταγράφει η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι επενδυτές αντιδρούν με θετικό τρόπο στην κατάθεση προσφοράς της Tracinda Corp για εξαγορά μεριδίου της General Motors με premium, στα κέρδη της Time Warner, αλλά και σε κάποια deals άνω του 1 δισ. δολ.

Κέρδη καταγράφει στο άνοιγμα η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι επενδυτές αντιδρούν στην κατάθεση προσφοράς για μερίδιο της General Motors με premium, στα κέρδη της Time Warner και σε κάποια deals άνω του 1 δισ. δολ.

Σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται για τη μετοχή της General Motors, η οποία ενισχύεται κατά 6,5% στο άνοιγμα, μετά την δήλωση του Kirk Kerkorian της Tracinda Corp. ότι εξετάζει το ενδεχόμενο κατάθεσης προσφοράς σε χρήμα για την απόκτηση 28 εκ. μετοχών ήτοι για το 8,8% της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το τίμημα που φέρεται διατεθειμένη να καταβάλλει η εταιρία επενδύσεων είναι 31 δολ. ανά μετοχή, 13% υψηλότερα από την χθεσινή τιμή κλεισίματος της μετοχής της General Motors.

Εν τω μεταξύ, στάσιμα παρέμειναν τα κέρδη και οι πωλήσεις της Time Warner στο τρίμηνο. Ωστόσο, με κέρδη 963 εκ. δολ. και τζίρο 10,48 δισ. δολ. η εταιρία ξεπέρασε τις προσδοκίες των επενδυτών.

Στο μέτωπο των εξαγορών, η γερμανική εταιρία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης Fresenius Medical Care συμφώνησε να εξαγοράσει την Renal Care Group έναντι 4 δισ. δολ. σε ρευστό, εξέλιξη που θέτει premium 22% στη μετοχή της αμερικανικής εταιρίας.

Στις τηλεπικοινωνίες, η American Tower Corp. συμφώνησε να καταβάλλει 3,1 δισ. δολ. σε μετοχές για την εξαγορά της SpectraSite Inc.

Σημαντικές πιέσεις εκδηλώνονται στη μετοχή της εταιρίας ηλεκτρονικών παιχνιδιών Electronic Arts, μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών πωλήσεων στα videogames και νέες επενδύσεις σε κονσόλες νέας γενιάς.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.290,05 μονάδες με κέρδη 0,33%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,23%, στις 1.937,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,24%, στις 1.163,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, οριακές μεταβολές εμφανίζουν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,08% στις 4.865,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,15% στις 3.961,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.241,08 μονάδες με απώλειες 0,11%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v