Σταθεροποιητικές διαθέσεις στη Wall Street

H αναπάντεχα υψηλή ενίσχυση της παραγωγικότητας στο πρώτο τρίμηνο αλλά και η διατήρηση της ανοδικής κίνησης των τιμών στις μετοχές των General Motors και Merck βελτιώνουν το κλίμα στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, η οποία ωστόσο εμφανίζει σταθεροποιητικές τάσεις στο άνοιγμα.

H αναπάντεχα υψηλή ενίσχυση της παραγωγικότητας στο πρώτο τρίμηνο αλλά και η διατήρηση της ανοδικής κίνησης των τιμών στις μετοχές των General Motors και Merck βελτιώνουν το κλίμα στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, η οποία ωστόσο εμφανίζει σταθεροποιητικές τάσεις στο άνοιγμα.

Ειδικότερα, ο δείκτης παραγωγικότητας στις ΗΠΑ ενισχύθηκε κατά 2,6% στο πρώτο τρίμηνο έναντι 2,1% κατά την τελευταία μέτρηση του μεγέθους. Οι αναλυτές προσδοκούσαν αύξηση παραγωγικότητας κατά 1,8%. Ωστόσο, σημαντική ενίσχυση εμφανίζει και το εργατικό κόστος στο πρώτο τρίμηνο, καθώς αυξήθηκε κατά 2,2% έναντι ενίσχυσης 1,3% στο προηγούμενο τρίμηνο.

Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας που συμπληρώθηκαν την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 1η Μαΐου ανήλθαν σε 333.000 έναντι 320.000 αιτήσεων της προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές προσδοκούσαν 323.000 αιτήσεις

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης αναμένεται να τεθούν οι μετοχές των εταιριών λιανικών πωλήσεων, οι οποίες ανακοινώνουν τους τζίρους που αποκόμισαν τον Απρίλιο. Ήδη, η Wal Mart, η μεγαλύτερη εταιρία του είδους στον κόσμο, ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων ιδίων καταστημάτων κατά 0,9%.

Συνεχίζει την ανοδική της κίνηση η μετοχή της General Motors, η οποία εχθές ενισχύθηκε κατά 16% μετά την είδηση της εμπλοκής του Kirk Kerkorian στην εταιρία με αγορά μεριδίου 4% και προσφορά για επιπλέον ποσοστό 4,8%.

Η JP Morgan αναβάθμισε τη σύστασή της για τη μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας σε ”overweight” από ”neutral”, επισημαίνοντας ότι η συμμετοχή του επιχειρηματία, στη χειρότερη περίπτωση, στηρίζει τη μετοχή της σε υψηλότερα επίπεδα.

Επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται και για την μετοχή της IBΜ μετά την ανακοίνωση αναδιάρθρωσης από την εταιρία, η οποία θα δείξει την πόρτα της εξόδου σε 10-13.000 υπαλλήλους της κυρίως στην Ευρώπη.

Ανοδική κίνηση επιχειρείται και στη μετοχή της Merck μετά την ανάληψη καθηκόντων προέδρου και εκτελεστικού διευθυντή από τον Richard Clark, ο οποίος διαδέχεται τον Raymond Gilmartin.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.381,05 μονάδες με απώλειες 0,04%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,16%, στις 1.959,54 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,08%, στις 1.174,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ανοδικές τάσεις επικρατούν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,46% στις 4.904,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,70% στις 4.015,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.288,08 μονάδες με κέρδη 0,57%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v