ΗΠΑ: Αύξηση παραγωγικότητας στο πρώτο τρίμηνο

Μεικτά είναι τα μηνύματα από τις σημερινές μακροοικονομικές ανακοινώσεις, καθώς καταγράφεται σημαντική αύξηση παραγωγικότητας στο πρώτο τρίμηνο, με παράλληλη όμως αύξηση του εργατικού κόστους, ενώ ενίσχυση εμφάνισαν και οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα.

ΗΠΑ: Αύξηση παραγωγικότητας στο πρώτο τρίμηνο
Θετικά είναι τα μηνύματα από τις σημερινές μακροοικονομικές ανακοινώσεις, καθώς καταγράφεται αύξηση παραγωγικότητας στο πρώτο τρίμηνο, με παράλληλη όμως αύξηση του εργατικού κόστους, ενώ ενίσχυση εμφάνισαν και οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, ο δείκτης παραγωγικότητας στις ΗΠΑ ενισχύθηκε κατά 2,6% στο πρώτο τρίμηνο έναντι 2,1% κατά την τελευταία μέτρηση του μεγέθους. Οι αναλυτές προσδοκούσαν αύξηση παραγωγικότητας κατά 1,8%.

Παράλληλα, σημαντική ενίσχυση εμφανίζει το εργατικό κόστος στο πρώτο τρίμηνο, καθώς αυξήθηκε κατά 2,2% έναντι ενίσχυσης 1,3% στο προηγούμενο τρίμηνο.

Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας που συμπληρώθηκαν την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 1η Μαΐου ανήλθαν σε 333.000 έναντι 320.000 αιτήσεων της προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές προσδοκούσαν 323.000 αιτήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v