Wall: Άνοδος με ”καύσιμο” τα εταιρικά deals

Άκρως ικανοποιητικά κέρδη αποκόμισε η Wall Street, μετά από μία θετική συνεδρίαση, καθώς τα εταιρικά deals όπως η προσφορά για την απόκτηση μεριδίου της General Motors, τροφοδότησαν την ανοδική κίνηση από την έναρξη των συναλλαγών. Ανοδικά κινήθηκαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές.

Άκρως ικανοποιητικά κέρδη αποκόμισε η Wall Street, μετά από μία θετική συνεδρίαση, καθώς τα εταιρικά deals όπως η προσφορά για την απόκτηση μεριδίου της General Motors, τροφοδότησαν την ανοδική κίνηση από την έναρξη των συναλλαγών. Ανοδικά κινήθηκαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές.

Εταιρίες όπως η Lehman Brothers Holding και η Bear Sterns Cos. κινήθηκαν ανοδικά καθώς οι προοπτικές αυξημένων κερδών από συναλλαγές ενισχύονται μετά την ανακοίνωση ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ σχεδιάζει να συνεχίσει την διαπραγμάτευση του 30ετούς ομολόγου.

Ενδιαφέρον εκδηλώθηκε και για τον κλάδο των ασφαλειών, μετά την ενισχυμένη κερδοφορία που ανακοίνωσαν εταιρίες όπως η MetLife Inc. και η Aon Corp.

Η ανοδική κούρσα ξεκίνησε με ”οδηγό” την General Motors, μετά την δήλωση του Kirk Kerkorian της Tracinda Corp. ότι εξετάζει το ενδεχόμενο κατάθεσης προσφοράς σε χρήμα για την απόκτηση 28 εκ. μετοχών ήτοι για το 8,8% της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Μάλιστα, το τίμημα που φέρεται διατεθειμένη να καταβάλλει η εταιρία επενδύσεων ανέρχεται σε 31 δολάρια ανά μετοχή, 13% υψηλότερα από την τιμή κλεισίματος της μετοχής της General Motors την Τρίτη.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον επεκτάθηκε και σε άλλους τίτλους αυτοκινητοβιομηχανιών και εταιριών ανταλλακτικών, με τις μετοχές των Ford Motor, DaimlerChrysler, Visteon Corp. και Delphi Corp. να ενισχύονται.

Θετική η εικόνα της MetLife η οποία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη ανά μετοχή για το πρώτο τρίμηνο ανήλθαν στα 1,11 δολάρια έναντι των 86 σεντς που ήταν η μέση πρόβλεψη των αναλυτών.

Κέρδη αποκόμισε η Aon, ο οποίο εμφάνισε κέρδη τριμήνου 59 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 46 σεντς που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ανάλογη η εικόνα της Time Warner η οποία παρουσίασε κέρδη ανά μετοχή ύψους 18 σεντς και κατάφερε να ξεπεράσει τα 17 σεντς που εκτιμούσαν οι αναλυτές.

Στην θετική κίνηση της αγοράς συνέβαλαν και τα νέα από το μέτωπο των εξαγορών.

Η γερμανική εταιρία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης Fresenius Medical Care συμφώνησε να εξαγοράσει την Renal Care Group έναντι 4 δισ. δολ. σε ρευστό, εξέλιξη που θέτει premium 22% στη μετοχή της αμερικανικής εταιρίας, η οποία αποκόμισε κέρδη.

Πιέσεις δέχθηκε η μετοχή της Symbol Technologies η οποία ανακοίνωσε ότι τα έσοδα του β’ τριμήνου θα διαμορφωθούν στα 470 εκατ. δολάρια, ποσό που υπολείπεται των 478,9 εκατ. δολαρίων που προβλέπουν οι αναλυτές.

Πτωτικά κινήθηκε η Electronic Arts Inc. καθώς οι απογοητευτικές πωλήσεις βίντεο-παιχνιδιών και οι νέες επενδύσεις σε κονσόλες νέας γενιάς οδήγησαν σε υποχώρηση των κερδών κατά το τέταρτο τρίμηνο της τάξης του 91%.

Το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας σημείωσε άνοδο κατά 1,33%, στα 6,87 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ ενισχύθηκε 0,11%, στα 9,31 δολάρια. Κέρδη 1,37% κατέγραψε το δικαίωμα της 3Ε, στα 27,50 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10.384,64 μονάδες με κέρδη 1,24%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq σημείωσε άνοδο κατά 1,51% και έκλεισε στις 1.962,23 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,25%, στις 1.175,65 μονάδες.

Κέρδη αποκόμισαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,44% στις 4.882,50 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο κατά 0,44% στις 4.264,35 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 αποκόμισε κέρδη 0,80% και έκλεισε στις 3.987,63 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v