Σταθεροποιητικές τάσεις στη Wall Street

Σταθεροποιητικά κινούνται οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, έχοντας απωλέσει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών που κατέγραφαν νωρίτερα ωθούμενοι από τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία και τις εκτιμήσεις της General Electric. Μικρά κέρδη στην Ευρώπη.

Σταθεροποιητικά κινούνται οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, έχοντας έχοντας απωλέσει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών που κατέγραφαν νωρίτερα ωθούμενοι από τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία και τις εκτιμήσεις της General Electric. Μικρά κέρδη στην Ευρώπη.

Την ανοδική φορά της αγοράς ανακόπτουν εν μέρει τα κέρδη που αποκομίζει το πετρέλαιο με την τιμή του αργού στη Ν. Υόρκη να έχει ξεπεράσει τα 51 δολάρια ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, η αμερικανική οικονομία παρήγαγε 274.000 νέες θέσεις εργασίας τον Απρίλιο, διαψεύδοντας ευχάριστα τους αναλυτές που περίμεναν 174.000 νέες θέσεις εργασίας.

Την ίδια στιγμή, η ανεργία παρέμεινε αμετάβλητη στο 5,2% στο υπό εξέταση διάστημα, ενώ ενισχυμένα κατά 0,3% εμφανίζονται και τα μέσα ωρομίσθια στις ΗΠΑ.

”Όπως λέμε σε αυτή τη δουλειά, ’όταν η αγορά δεν αντιδρά στα καλά νέα, πρόσεχε’”, σχολιάζει ο Michael Metz, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της Oppenheimer & Co.

”Νομίζω πως είχαμε ένα ράλι το οποίο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Επανερχόμαστε στο εύρος διακύμανσης και θεωρώ ότι οι μετοχές πιθανότατα θα διορθώσουν από δω και πέρα”, πρόσθεσε.

Η ενίσχυση της μετοχής της Honeywell International βοηθά τον Dow να διατηρεί οριακά κέρδη, ενώ από τις υπόλοιπες μετοχές του δείκτη ελαφρώς ενισχυμένη είναι η Walt Disney μετά την ανακοίνωση για την κερδοφορία της Pixar Animation Studios που ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ενδιαφέρον εκδηλώνεται για την General Electric η οποία ανακοίνωσε ότι αναμένει κέρδη ανά μετοχή της τάξεως των 43-45 σεντς έναντι προηγούμενων εκτιμήσεων για 42-44 σεντς.

Πιέσεις δέχονται τραπεζικές μετοχές, καθώς τα υψηλότερα επιτόκια μειώνουν την αξία των ομολόγων που κατέχουν τράπεζες, χρηματιστηριακές και ασφαλιστικές.

Πτωτικά κινείται η μετοχή της Bank of America αλλά και ο τίτλος της Wachovia Corp.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.366 μονάδες με μικρά κέρδη 0,26%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κυμαίνεται στις 1.963 μονάδες με οριακή ενίσχυση 0,09%, ενώ ο S&P κινείται στις 1.172 μονάδες με οριακή μεταβολή +0,02%.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε στις 4.918,90 μονάδες με κέρδη 0,34%, ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,27% στις 4.311,06 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,35% στις 4.033,46 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v