Τριπλασίασαν τα κέρδη της Pixar ”Οι Απίθανοι”

Τα κέρδη των στούντιο κινουμένων σχεδίων Pixar τριπλασιάστηκαν χάρη στις πωλήσεις DVD της ταινίας ”Οι Απίθανοι”, ενώ φημολογείται ότι ο Steve Jobs θα εξασφαλίσει νέα συμφωνία διανομής με τον νέο CEO της Disney.

Τριπλασίασαν τα κέρδη της Pixar ”Οι Απίθανοι”
Τα κέρδη των στούντιο ταινιών κινουμένων σχεδίων Pixar τριπλασιάστηκαν χάρη στις πωλήσεις DVD της ταινίας ”Οι Απίθανοι.”

Τα καθαρά κέρδη της αμερικανικής εταιρίας εκτινάχθηκαν στο α’ τρίμηνο 2005 στα 81,9 εκατ. δολάρια έναντι 26,7 εκατ. δολαρίων ένα χρόνο πριν. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 161,2 εκατ. δολάρια από 53,8 εκατ. δολάρια ένα χρόνο πριν.

Παράλληλα φημολογήθηκε ότι η Pixar θα επαναθέσει σε ισχύ συμφωνία διανομής με την Disney μετά το αιφνιδιαστικό διαζύγιο μεταξύ των δύο εταιριών πέρσι, εξαιτίας διαφωνιών για το μοίρασμα των κερδών.

Ο διευθύνων σύμβουλος Steve Jobs, που δεν είναι άλλος από τον διάσημο επικεφαλής και της εταιρίας ηλεκτρονικών υπολογιστών Apple, δήλωσε ότι συνομιλεί με το νέο ”αφεντικό” της Disney, τον Robert Iger, που διαδέχεται τον Michael Eisner, αλλά πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει συμφωνία.

Η μετοχή της επιχείρησης αντέδρασε με εκτίναξη 5% στην προοπτική νέας συμφωνίας.

Η Pixar δήλωσε ότι στο α’ τρίμηνο πούλησε 17,7 εκατ. DVD της ταινίας στο α’ τρίμηνο και ότι περιμένει ”Οι Απίθανοι” να γίνουν το DVD με τις καλύτερες πωλήσεις στο 2005.

Άλλες επιτυχίες της Pixar είναι το Toy Story, ο Νέμο, το Μπαμπούλες ΑΕ κα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v