Εντείνονται οι πιέσεις στη Wall Street

Αρνητική η εικόνα της Wall Street, με τις πιέσεις στα blue chips να έχουν ενταθεί, τόσο λόγω των αδύναμων αποτελεσμάτων της Wal Mart όσο και της υποχώρησης που εμφανίζουν μετοχές πετρελαϊκών εταιριών που αντιδρούν αρνητικά στην πτώση του πετρελαίου στα επίπεδα των 49 δολαρίων. Άνοδος στην Ευρώπη.

Αρνητική η εικόνα της Wall Street μία ώρα πριν από τη λήξη της συνεδρίασης, με τις πιέσεις στα blue chips να έχουν ενταθεί, τόσο λόγω των αδύναμων αποτελεσμάτων της Wal Mart όσο και της υποχώρησης που εμφανίζουν μετοχές πετρελαϊκών εταιριών που αντιδρούν αρνητικά στην πτώση του πετρελαίου στα επίπεδα των 49 δολαρίων. Άνοδος στην Ευρώπη.

Τα θετικά στοιχεία για την πορεία των λιανικών πωλήσεων τον Απρίλιο στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν σήμερα δεν κατέστη δυνατό να αποτυπωθούν στο ταμπλό καθώς αντισταθμίστηκαν από τα αποτελέσματα που εμφάνισε η Wal Mart.

Η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικών πωλήσεων στον κόσμο, εμφάνισε στο πρώτο τρίμηνο καθαρά κέρδη αυξημένα μόλις κατά 13,6%, χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Παράλληλα, η κίνηση των πετρελαϊκών τιμών κάτω και από το επίπεδο των 49 δολαρίων ανά βαρέλι έχει αρνητικό αντίκτυπο σε μετοχές εταιριών ενέργειας και πετρελαίου όπως η Exxon Mobil και η Valero Energy, γεγονός που αποτυπώνεται στην πορεία του Dow Jones.

Πτώση για την E-Trade Financial Corp. η οποία επιβεβαίωσε ότι κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά της αντίπαλης Ameritrade Holdings Corp.

Μεταξύ των blue chips, μικρά κέρδη διατηρεί η Walt Disney μετά την ανακοίνωση ότι τα έσοδα του δευτέρου τριμήνου ενισχύθηκαν κατά 30%.

Στον τεχνολογικό κλάδο, μικρά κέρδη αποκομίζει η μετοχή της Dell, με την εταιρία να ανακοινώνει αποτελέσματα μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.214 μονάδες με απώλειες 0,83%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,40% στις 1.963 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,83%, στις 1.161 μονάδες.

Κέρδη αποκόμισαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,37% στις 4.893,20 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη διαμορφώθηκε στις 4.267,05 μονάδες με κέρδη 0,54%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο κατά 0,91% και έκλεισε στις 4.015,65 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v