Στις τακτικές συνδρομές στρέφεται η Microsoft

H Microsoft ετοιμάζει μια νέα συνδρομητική υπηρεσία για τους χρήστες των ηλεκτρονικών υπολογιστών, σε μια εξέλιξη που ενδέχεται να σηματοδοτήσει μια σημαντική μακροπρόθεσμη μεταβολή στον τρόπο που χρεώνει τους χρήστες του λειτουργικού συστήματος Windows.

του Ralph Waters στο Σαν Φρανσίσκο

H Microsoft ετοιμάζει μια νέα συνδρομητική υπηρεσία για τους χρήστες των ηλεκτρονικών υπολογιστών, σε μια εξέλιξη που ενδέχεται να σηματοδοτήσει μια σημαντική μακροπρόθεσμη μεταβολή στον τρόπο που χρεώνει τους χρήστες του λειτουργικού συστήματος Windows.

Η σχεδιαζόμενη υπηρεσία, η οποία είναι γνωστή ως Windows OneCare, θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που η Microsoft προσπαθεί να χρεώσει τους χρήστες των ηλεκτρονικών υπολογιστών με τακτική συνδρομή, αντί για την αρχική χρέωση της απόκτησης του λογισμικού.

Η υπηρεσία OneCare θα συνδυάζει την προστασία από ιούς και προγράμματα ”κατασκοπείας” (spyware) με άλλες υπηρεσίες που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν το PC να ”τρέχει” ταχύτερα και να αφαιρέσουν ορισμένους από τους ”πονοκεφάλους” των υπολογιστών, όπως ανακοίνωσε η εταιρία λογισμικού.

Η Microsoft έχει δεχτεί δριμεία κριτική, ότι αφήνει τους χρήστες των ηλεκτρονικών υπολογιστών εκτεθειμένους σε ιούς, γεγονός που προκάλεσε μια εξονυχιστική εξέταση της τελευταίας έκδοσης των Windows για να γίνει λιγότερο ευάλωτο το λογισμικό. Οι βελτιώσεις στην ασφάλεια αναμένεται να αποτελέσει ένα ισχυρό κίνητρο για την αγορά της επόμενης έκδοσης των Windows, η οποία αναμένεται έως το τέλος του 2006.

Ωστόσο, πακετάροντας λογισμικό antivirus με άλλα στοιχεία ως συνδρομητική υπηρεσία, η Microsoft υποδηλώνει επίσης το σχεδιασμό της για μια θεμελιώδη μεταβολή στην τιμολογιακή της πολιτική.

Στα χαρακτηριστικά του OneCare περιλαμβάνεται αυτόματο back up των αρχείων που κρατούνται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή, μαζί με εργαλεία λογισμικού που θα εκτελούν περιοδικές εργασίες για την ομαλή λειτουργία των Windows, όπως το καθάρισμα του σκληρού δίσκου και το defragment.

Μέχρι τώρα, οι βελτιώσεις στις εκδόσεις των Windows για τους καταναλωτές, είτε ”πακετάρονταν” στις νέες εκδόσεις, είτε υπήρχαν ως ελεύθερο λογισμικό στο internet.

© The Financial Times Limited 2005. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v