”Ούριος” άνεμος στον Nasdaq λόγω Dell

Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται για τίτλους τεχνολογικών εταιριών στην αμερικανικκή αγορά, καθώς τα αποτελέσματα της Dell Inc. εμπνεύουν αισιοδοξία στους αναλυτές για τις προοπτικές των εταιριών ηλεκτρονικών υπολογιστών. Το κέρδη για τον Nasdaq ανέρχονται στο 1,20% στο άνοιγμα της αγοράς.

Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται για τίτλους τεχνολογικών εταιριών στην αμερικανικκή αγορά, καθώς τα αποτελέσματα της Dell Inc. εμπνεύουν αισιοδοξία στους αναλυτές για τις προοπτικές των εταιριών ηλεκτρονικών υπολογιστών. Το κέρδη για τον Nasdaq ανέρχονται στο 0,87% στο άνοιγμα της αγοράς.

Εν τω μεταξύ, οριακά υψηλότερα διαμορφώνονται οι άλλοι δυο δείκτες της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, αντιδρώντας στις σημαντικές απώλειες της Πέμπτης, καθώς η αγορά αποτυπώνει την διολίσθηση των τιμών των εμπορευμάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ, ο δείκτης τιμών εισαγωγών ενισχύθηκε κατά 0,8% τον Απρίλιο έναντι του προηγούμενου μήνα. Η αγορά προσδοκούσε αύξηση κατά 0,4%. Σε ετήσια βάση, το μέγεθος διαμορφώνεται στο 8,1% έναντι εκτιμήσεων για 7,4%.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, η αγορά δείχνει να αψηφά την νέα αναπάντεχη ενίσχυση των τιμών των εισαγόμενων προϊόντων.

Σχολιάζοντας την χθεσινή πτωτική κίνηση της αγοράς, η KBC Securities αναφέρει: ”Ενώ θα περίμενε κανείς ράλι στη χρηματιστηριακή αγορά, σημειώθηκε ξεπούλημα. Δεδομένων των αισιόδοξων μακροοικονομικών ειδήσεων και των χαμηλότερων αποδόσεων των ομολόγων, πρόκειται αναμφίβολα για μια παράξενη κίνηση”.

Η τιμή του πετρελαίου διατηρείται κάτω από τα επίπεδα των 49 δολ. το βαρέλι στο ενεργό συμβόλαιο futures στην αγορά της Νέας Υόρκης. Στο μεταξύ, οι τιμές των εμπορευμάτων συνεχίσουν την πτωτική τους τροχιά, με τον δείκτη του Commodities Research Bureau να υποχωρεί σε χαμηλό τριμήνου, στις 295,57 μονάδες.

Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται για τη μετοχή της Dell, η οποία ενισχύεται κατά 3,4% στο άνοιγμα, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρίας ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Η εταιρία ανακοίνωσε αύξηση των κερδών πρώτου τριμήνου κατά 28%, ευθυγραμμιζόμενη με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η UBS έσπευσε να αναβαθμίσει τη σύστασή της για την εταιρία σε ”buy” από ”neutral” επισημαίνοντας πως εκτιμά ότι η εταιρία θα κερδίσει μερίδια αγοράς έως το 2006.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.201,05 μονάδες με κέρδη 0,12%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,91%, στις 1.981,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,05%, στις 1.159,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, πτωτικές τάσεις επικρατούν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει απώλειες 0,52% στις 4.867,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,32% στις 4.002,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.258,08 μονάδες με απώλειες 0,20%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v