Wall: Πτώση λόγω πετρελαίου και Wal Mart

Με σημαντικές απώλειες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η Wall Street καθώς τα αδύναμα αποτελέσματα της Wal Mart και η πτώση μετοχών πετρελαϊκών εταιριών που πυροδοτήθηκε από την υποχώρηση του πετρελαίου κάτω και από τα 49 δολάρια, αντιστάθμισαν τα θετικά νέα για τις λιανικές πωλήσεις. Άνοδος στην Ευρώπη.

Με σημαντικές απώλειες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η Wall Street καθώς τα αδύναμα αποτελέσματα της Wal Mart και η πτώση μετοχών πετρελαϊκών εταιριών που πυροδοτήθηκε από την υποχώρηση του πετρελαίου κάτω και από τα 49 δολάρια, αντιστάθμισαν τα θετικά νέα για τις λιανικές πωλήσεις. Άνοδος στην Ευρώπη.

Η αγορά πραγματοποίησε νευρικό ξεκίνημα με τους τρεις βασικούς δείκτες να εμφανίζουν μικτή εικόνα καθώς η σημαντική ενίσχυση που εμφάνισαν τον Απρίλιο οι λιανικές πωλήσεις δεν κατέστη δυνατό να αποτυπωθεί στο ταμπλό λόγω της χαμηλότερης της αναμενόμενης κερδοφορίας που εμφάνισε η Wal Mart, η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικών πωλήσεων παγκοσμίως.

Εν τω μεταξύ, στην έτερη μακροοικονομική ανακοίνωση της ημέρας, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 7 Μαΐου συμπληρώθηκαν 340.000 αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, έναντι εκτιμήσεων για υποχώρηση κατά 8.000 αιτήσεις από τις 333.000 που είχαν συμπληρωθεί την προηγούμενη εβδομάδα.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης οι πιέσεις διευρύνθηκαν αρχής γενομένης από τα blue chips με τις Exxon Mobil και Valero Corp. να οδηγούν την πτώση, λόγω της υποχώρησης των τιμών του ”μαύρου χρυσού” κάτω και από το επίπεδο των 49 δολαρίων ανά βαρέλι, η οποία είχε αρνητικό αντίκτυπο στο σύνολο των τίτλων εταιριών ενέργειας και πετρελαίου.

Πιέσεις δέχθηκαν και οι μετοχές εταιριών πρώτων υλών όπως η US Steel, που περιέκοψε τις προβλέψεις της για τις εγχώριες παραγγελίες για δεύτερη φορά σε διάστημα τριών εβδομάδων, αλλά και οι Nucor Corp και Allegheny Technologies.

Πτώση για την Ford Motors μετά την ανακοίνωση ότι η Moody’s υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της για την εταιρία ένα επίπεδο πριν το ”junk”.

Μικρή υποστήριξη στον Nasdaq που εμφάνισε τη μικρότερη πτώση, παρείχαν τα κέρδη της Dell, που ανακοινώνει αποτελέσματα μετά τη συνεδρίαση, και της Network Appliance η οποία αναβάθμισε τις προβλέψεις της για την πορεία των πωλήσεων.

Κέρδη για την Cuno Inc. μετά την ανακοίνωση ότι η 3Μ κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της έναντι τιμήματος ύψους 1,35 δισ. δολαρίων. Αντίθετα η μετοχή της 3Μ σημείωσε πτώση.

Θετική η εικόνα για τους τίτλους των Target Corp. και Urban Outfitters καθώς αμφότερες οι εταιρίες ανακοίνωσαν αποτελέσματα καλύτερα των αναμενόμενων.

To δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας υποχώρησε 0,15%, στα 6,84 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ σημείωσε πτώση 0,98%, στα 9,06 δολάρια. Κέρδη 0,93% για το δικαίωμα της 3Ε, που διαμορφώθηκε στα 27,08 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10.189,48 μονάδες με απώλειες 1,08%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq υποχώρησε κατά 0,39% στις 1.963,88 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,00%, στις 1.159,36 μονάδες.

Κέρδη αποκόμισαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,37% στις 4.893,20 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη διαμορφώθηκε στις 4.267,05 μονάδες με κέρδη 0,54%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο κατά 0,91% και έκλεισε στις 4.015,65 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v