Morgan Stanley:Αποζημίωση στον Perelman της Revlon

Η επενδυτική τράπεζα των ΗΠΑ Morgan Stanley διατάχθηκε να πληρώσει αποζημίωση ύψους 604 εκατ. δολαρίων στον Ronald Perelman, τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή που είναι μεταξύ άλλων πρόεδρος της Revlon και ισχυρίστηκε ότι ο οίκος της Wall Street τον εξαπάτησε.

Morgan Stanley:Αποζημίωση στον Perelman της Revlon
Η επενδυτική τράπεζα των ΗΠΑ Morgan Stanley διατάχθηκε να πληρώσει αποζημίωση ύψους 604 εκατ. δολαρίων στον Ronald Perelman, τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή που είναι μεταξύ άλλων πρόεδρος της Revlon και ισχυρίστηκε ότι ο οίκος της Wall Street τον εξαπάτησε σχετικά με την πώληση μιας επιχείρησης.

Η Morgan Stanley ανακοίνωσε ότι θα εφεσιβάλει την απόφαση, εκτιμώντας ότι δεν έτυχε δίκαιης αντιμετώπισης από τη δικαστή Elizabeth Maass.

Η δικαστής εμφανίστηκε ενοχλημένη με την αποτυχία του οίκου να διαθέσει στοιχεία για τη σχετική ηλεκτρονική αλληλογραφία και έκρινε ότι υπήρξε συνωμοσία με στόχο την απάτη στη Morgan Stanley.

Οι ένορκοι κατέληξαν ομόφωνα ότι ο Perelman είχε στηριχθεί στη Morgan Stanley όταν πούλησε την εταιρία ειδών camping Coleman Co. στην εταιρία κατασκευής συσκευών Sunbeam Corp. το 1998.

Τα 680 εκατ. δολ. σε μετοχές της Sunbeam που έλαβε ο Perelman στο πλαίσιο της πληρωμής του για το μερίδιο 82% της Coleman που πούλησε, σύντομα έχασαν τελείως την αξία τους, καθώς η Sunbeam ζήτησε το 2001 προστασία από χρεοκοπία όταν αποκαλύφθηκε μεγάλο λογιστικό σκάνδαλο στην εταιρία.

Ο Perelman, πρόεδρος του κολοσσού των καλλυντικών Revlon Inc., ζητούσε αποζημίωση ύψους 2,7 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v