Διατηρούνται οι πιέσεις στη Wall Street

Οι πληθωριστικές ανησυχίες συντηρούν τις πιέσεις στη Wall Street, ωστόσο στήριξη στην αγορά παρέχουν οι μετοχές του κλάδου λιανικού εμπορίου που ενισχύονται με ”οδηγό” τα κέρδη της Home Depot. Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη.

Οι πληθωριστικές ανησυχίες συντηρούν τις πιέσεις στη Wall Street, ωστόσο στήριξη στην αγορά παρέχουν οι μετοχές του κλάδου λιανικού εμπορίου που ενισχύονται με ”οδηγό” τα κέρδη της Home Depot. Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν κατά 0,6% τον Απρίλιο, έναντι προηγούμενης μέτρησης στο 0,7% και ενώ οι αναλυτές προσδοκούσαν διαμόρφωση του μεγέθους στο 0,4%. Οι δομικές τιμές παραγωγού ενισχύθηκαν κατά 0,3% έναντι εκτιμήσεων για 0,2%.

Κέρδη αποκομίζει η μετοχή της Home Depot, καθώς διατηρεί τις εκτιμήσεις της για αύξηση πωλήσεων 9%-15% και κερδών κατά τουλάχιστον 10%.

Την ανοδική κίνηση της μετοχής της Home Dep. συντηρεί και η έντονη ενίσχυση των νέων κατοικιών τον Απρίλιο, μετά από ισχυρή υποχώρηση τον προηγούμενο μήνα. Οι νέες κατοικίες ανήλθαν σε 2.038.000, με αύξηση 11%.

Σε επίπεδο κλάδων κέρδη αποκομίζουν οι μετοχές εταιριών λιανικού εμπορίου, όπως η JC Penney και η Staples, αλλά και οι τίτλοι εταιριών πετρελαίου και ενέργειας, όπως η Exxon Mobil και η ConocoPhillips, οι οποίοι κάλυψαν τις απώλειες της προ-συνεδρίασης.

Στον αντίποδα, χρηματιστηριακές, εταιρίες βιοτεχνολογίας, φαρμακευτικές και εταιρίες του Διαδικτύου δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις.

Πτωτικά κινείται η μετοχή της Merck μετά τη δημοσιοποίηση ενημερωτικού σημειώματος της CSFB το οποίο αναφέρει ότι τα μικτά περιθώρια κέρδους της εταιρίας ενδέχεται να είναι υπερβολικά.

Αρνητική η εικόνα της Corning Inc. η οποία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου από την μονάδα τηλεπικοινωνιών της ενδέχεται να παρουσιάσουν αύξηση μικρότερη της αναμενόμενης.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.224 μονάδες με απώλειες 0,27%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,42%, στις 1.986 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,27%, στις 1.162 μονάδες.

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο διαμορφώθηκε στις 4.894,50 μονάδες με κέρδη 0,29%, ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 0,24% στις 4.251,77 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 βρέθηκε στις 4.006,19 μονάδες με μικρή πτώση 0,12%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v