Νέα εξαγορά του βρετανικού Χρυσού Οδηγού στις ΗΠΑ

Η εκδότρια του βρετανικού Χρυσού Οδηγού προχώρησε στην 26η εξαγορά της στην αμερικανική αγορά, η οποία έχει πολλά περιθώρια ανάπτυξης ακόμη, διαθέτοντας 1,5 δισ. δολάρια για την TransWestern.

Νέα εξαγορά του βρετανικού Χρυσού Οδηγού στις ΗΠΑ
Η Yell Group, η εκδότρια εταιρία του βρετανικού Χρυσού Οδηγού, θα διαθέσει 1,58 δισ. δολάρια για την εξαγορά της TransWestern Holdings, στην μεγαλύτερη εξαγορά της στις ΗΠΑ μετά τις αρχικές δημόσιες εγγραφές του 2003.

Η Yell θα αγοράσει την TransWestern από τις εταιρίες εξαγορών Thomas H. Lee Partners, CIVC Partners και LLC. Η TransWestern εκδίδει 332 τηλεφωνικούς οδηγούς σε 25 Πολιτείες της Αμερικής, μεταξύ των οποίων η Καλιφόρνια και το Τέξας.

Κατά τους αναλυτές πρόκειται για μια ακόμη κίνηση που ρίχνει το βάρος των δραστηριοτήτων εκτός της ώριμης βρετανικής αγοράς προς τις ΗΠΑ, όπου θεωρείται ότι υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια ανάπτυξης.

Στην Βρετανία τα ποσοστά διαφήμισης στους καταλόγους είναι ελεγχόμενα, ενώ στις ΗΠΑ όχι. Η εξαγορά είναι η 26η που πραγματοποιεί η Yell στην αμερικανική αγορά από το 1999 που αγόρασε την Yellow Book προς 665 εκατ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v