Η πτώση του πετρελαίου ευνόησε τη Wall

Με κέρδη υποδέχθηκε την εβδομάδα η Wall Street, σε μια συνεδρίαση ”κεντρικό θέμα” της οποίας ήταν η αποκλιμάκωση των πετρελαϊκών τιμών στα επίπεδα των 49 δολαρίων ανά βαρέλι. Πτώση σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Με κέρδη υποδέχθηκε την εβδομάδα η Wall Street, σε μια συνεδρίαση ”κεντρικό θέμα” της οποίας ήταν η αποκλιμάκωση των πετρελαϊκών τιμών στα επίπεδα των 49 δολαρίων ανά βαρέλι. Πτώση σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα κάτω από τα 49 δολάρια ανά βαρέλι κινήθηκαν οι πετρελαϊκές τιμές στη Νέα Υόρκη κατόπιν δηλώσεων του Γενικού Γραμματέα του ΟΠΕΚ, που τόνισε την πιθανή αύξηση της παραγωγής από τα κράτη μέλη του οργανισμού έως το τέλος του 2005.

Στα εταιρικά νέα, κέρδη κατέγραψε η μετοχή της Lowe που ανακοίνωσε σε conference call ότι τα μεγέθη έτους θα κινηθούν υψηλότερα από οτιδήποτε αρχικώς υπολογιζόταν. Ανάλογα κινήθηκε και η μετοχή της ανταγωνίστριας, Home Depot.

Κέρδη σημείωσαν και οι τίτλοι της UPS. Η εταιρία συμφώνησε να καταβάλει 1,3 δισ. δολάρια για την εξαγορά της Overnite, δεδομένο που ώθησε υψηλότερα και τη μετοχή της τελευταίας.

Στον αντίποδα, απώλειες σημείωσαν οι μετοχές των Exxon Mobil, Chevron και Valero Energy λόγω της πτώσης των πετρελαϊκών τιμών.

Πτωτική τροχιά διέγραψε και η General Motors, η μετοχή της οποίας υποβαθμίστηκε σε ”Neutral” από την Prudential. Παράλληλα η υποβάθμιση των εκτιμήσεων της Smith Barney για τα κέρδη 2005 της Alcoa, οδήγησαν χαμηλότερα τους τίτλους του αμερικανικού κολοσσού.

Στα μακροοικονομικά νέα, σημαντική υποχώρηση κατάγραψε ο δείκτης μεταποίησης Empire, που διαμορφώθηκε στο -11,1 το Μάιο έναντι τελευταίας μέτρησης στο 3,1 και ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ενίσχυση στο 11,7.

To δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας κέρδισε 0,89%, στα 6,8 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ ενισχύθηκε 0,56%, στα 8,98 δολάρια. Πτώση 0,75%, στα 26,55 δολάρια, για το δικαίωμα της 3Ε.

Στις 10.252 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow Jones με κέρδη 1,11%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,89%, στις 1.994 μονάδες. Κέρδη 1,01% για τον S&P 500, που ”έκλεισε” στις 1.165 μονάδες.

Εν τω μεταξύ οριακές απώλειες 0,05% σημείωσε ο δείκτης FTSE 100, στις 4.884 μονάδες, ενώ πτώση 0,32% σημείωσε ο Dax, στις 4.262 μονάδες. Πτώση 0,17% για τον Cac, που υποχώρησε στις 4.010 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v